Yerli otomobile talibiz

17.02.2020 - 08:28 | Son Güncelleme :
Yerli otomobile talibiz | Ekonomi Haberleri

Axa CEO’su Yavuz Ölken, Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayacak olan yerli otomobil projesini yakından takip ettiklerini belirterek, “Bu önemli yatırımın öncelikle inşaat döneminden işletme dönemine kadar tüm risklere karşı teminat altına alınması gerekiyor. Bu aşamada sigorta çözüm ortağı olarak yer almaya hazırız” dedi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Axa Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, Türkiye’nin yerli otomobiline talip olduklarını açıkladı. Yerli elektrikli otomobil üretim tesisi Bursa Gemlik’te kurulacak ve Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) komple yeni yatırım olarak inşa edilecek. Tesisin öngörülen toplam sabit yatırım tutarı 22 milyar olacak. Yavuz Ölken, yakın geleceğine önemli imza atacak ve Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayacak olan yerli otomobil projesini yakından takip ettiklerini belirterek, projede çözüm ortağı olmak istediklerini söyledi. Ölken, “Bu önemli yatırımın öncelikle inşaat döneminden başlayan işletme dönemi dahil olası doğal afetler, yangın, kar kaybı, makine kırılması, siber ve genel sorumluluk, ürün sorumluluk gibi risklere karşı teminat altına alınmasını mutlak bir ihtiyaç olarak düşünmek durumundayız. En son teknolojilerin kullanılacağından, dünya dostu ve çevreci enerji çözümleri ile gerçekleştirileceğinden emin olduğumuz bu önemli yatırımı Türkiye’de faaliyet gösteren sigortacılar olarak teminat altına almaya hazır olduğumuzu söylememiz lazım” dedi. Ölken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Axa Grubu olarak da fizibilite, inşaat ve işletme aşamasında; risk mühendisliği, danışmanlığı ve iş sürekliliği hizmetleri ile genişletilmiş bir çözüm ortağı olarak yer alma görevini aynı yatırımcılarda olduğu gibi paylaşmaktan memnuniyet duyacağız.”

Haberin Devamı

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

Sadece yatırımların sigortalanmasının yeterli olmayacağını ifade eden Ölken, otomotiv sektörünün yeni üyesi, yeni nesil yerli araçların kasko sigortasının da sigorta sektörünün üzerinde çalışacağı önemli bir başlık olacağını vurgulayarak, şunları söyledi: “Özellikle ilerleyen günlerde bu yeni nesil araçların fizibilite çalışmalarından alacağımız bilgiler ile uluslararası deneyimlerimizden de istifa ederek risk primi hesaplamalarını yapıyor olacağız. Bunun yanında araç onarım imkanları, yedek parça tedarik formasyonu, servis ağı gibi unsurlarda dikkate alınarak, başta kasko olmak üzere genişletilmiş bir otomobil sigorta ürünü ortaya çıkarmaya hem Axa Sigorta olarak hazırız, hem de Türk sigorta sektörü bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazır olacaktır.”


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.722 Değişim: 0,00% Hacim : 102.240 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.668 24.04.2024 Yüksek 9.767
Açılış: 9.716
32,5726 Değişim: 0,10%
Düşük 32,4792 25.04.2024 Yüksek 32,5961
Açılış: 32,54
34,9855 Değişim: 0,45%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 35,0103
Açılış: 34,8286
2.424,37 Değişim: 0,05%
Düşük 2.414,58 25.04.2024 Yüksek 2.432,11
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.