Güncelleme Tarihi:

Şirket, Edirne’nin Keşan ilçesinde 6.5 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği MİGBAK-Migros Bakliyat Paketleme Tesisi’ni geçtiğimiz hafta basına açtı. Söz konusu tesiste Türkiye’nin dört bir yanındaki 500’ü aşkın çiftçiden doğrudan temin edilen bakliyat ürünleri Migros etiketi altında paketleniyor. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş bakliyat tarifleri de Anadolu Lezzetleri markası altında tüketicilerle buluşturuluyor.
Keşan’daki tesiste Mardin bulguru, Diyarbakır Karacadağ pirinci, Erzurum İspir fasulyesi, Ordu Akkuş fasulyesi ve Edirne İpsala baldo pirinci gibi birçoğu coğrafi işaretli ürün Anadolu Lezzetleri markası ile yeniden üretime kazandırılıyor.
‘ANADOLU MİRASINI TAŞIYORUZ’
MİGBAK tesislerinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Migros Grubu Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur, bu yatırım ile sürdürülebilir tarım ve yerli üreticinin desteklenmesi açısından stratejik bir rol üstlendiklerini söyledi. Ekmel Baydur, şu bilgileri verdi:
“81 ilde Türkiye’nin en geniş çiftçi ağı ve kooperatifleri ile çalışan perakende şirketiyiz. Üreticilerimize kol kanat gerip, eğitim, finansman ve alım garantisi verdik. Yerli tohumun tarlaya atıldığını kendi gözümüzle gördük. Kendi elimizle paketledik. Şimdi bu ürünleri müşterilerimize gönül rahatlığıyla sunuyoruz. Tüketici Migros markalı bir ürün aldığında, menşeine bakmak durumunda kalmadan tamamen yerli üretim olduğunu bilecek. Artık derin dondurucuları doldurmaya da gerek yok. Tarihsel olarak tarımın dünyaya Anadolu’nun bereketli topraklarından öğretildiğini biliyoruz. Şimdi bu toprakların kültürel ve gastronomik mirasını geleceğe taşımak bizim sorumluluğumuz.”
Baydur ayrıca bu yılın başından bu yana ürünlerin mal kabulü için MİGBAK’ta 2 binin üzerinde analiz yaptıklarını da kaydetti.