Yellen'dan piyasalara mesaj

15.02.2017 - 09:28 | Son Güncelleme :
Yellen'dan piyasalara mesaj | Ekonomi Haberleri

Fed Başkanı Yellen, Fed'in önümüzdeki toplantılardan birinde faizleri yükseltme yolunda olduğu mesajını verdi.

Fed Başkanı Janet Yellen, merkez bankasının büyük ihtimalle önümüzdeki toplantılardan birinde faiz artırması gerekeceğini belirtti, ancak ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin ekonomi politikaları hakkında güçlü belirsizlik bulunduğuna dikkat çekti.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Fed'in faizleri yükseltmeyi geciktirmesi halinde, ekonomideki gelişmelere tepki vermekte gecikeceğini ve daha sonra ekonomiyi tekrar daralmaya itebilecek hızlı faiz artırımlarına gitmesi gerekebileceğini belirten Yellen, ABD Senatosu'na yapacağı açıklamaların metnine göre şunları ifade etti:

Haberin Devamı

"İstihdam ve enflasyon beklentilerimiz dahilinde gelişirse önümüzdeki toplantılardan birinde bir faiz artırımı uygun olabilir. Destekleyici para politikasını geri çevirmek için çok uzun beklemek akıllıca değil. Para politikasının yönünü değiştirmek için çok uzun beklemek ekonomiyi tekrar resesyona sokacak hızlı faiz artırımlarını gerektirir. Son veriler istihdam piyasasının güçlendiğini, enflasyonun FOMC beklentilerine paralel yüzde 2 seviyesine doğru yükseldiğini gösteriyor.

ABD'nin maliye ve ekonomi politikaları önündeki zorluklar ekonominin görünümüne etki edebilir, ancak bunun nasıl tezahür edeceğini söylemek için çok erken. ABD'nin maliye politikasındaki değişikliklerin kamu mali hesaplarını sürdürülebilir bir yola oturtma amacına uygun olacağını umuyorum. Fed politika faizinin kademeli artırılması büyük ihtimalle makul, ancak para politikasının yolunu önceden belirleyemeyiz. FOMC politika faizinin mevcut düşük seviyleere kıyasla bir miktar yükseleceğini öngörüyor. FOMC ABD ekonomisinin ılımlı bir hızda büyümesini, istihdam piyasasının bir miktar daha güçlenmesini bekliyor. ABD'de ve ABD dışında para politikasının ekonomiyi destekleyici kalmaya devam etmesini bekliyoruz."


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.626 Değişim: -0,55% Hacim : 9.599 Mio.TL Son veri saati : 10:06
Düşük 9.621 16.04.2024 Yüksek 9.646
Açılış: 9.645
32,4510 Değişim: 0,12%
Düşük 32,3337 16.04.2024 Yüksek 32,4890
Açılış: 32,411
34,4942 Değişim: 0,00%
Düşük 34,3902 16.04.2024 Yüksek 34,5518
Açılış: 34,4942
2.475,71 Değişim: -0,30%
Düşük 2.471,16 16.04.2024 Yüksek 2.494,04
Açılış: 2.483,19
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.