Yellen'dan piyasalara 'faiz artırımı' mesajı

Güncelleme Tarihi:

Yellendan piyasalara faiz artırımı mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 09:13

Fed Başkanı Yellen, "Faizleri 'kademeli olarak' artırmak mantıklı" dedi.

Haberin Devamı

Fed Başkanı Janet Yellen, ABD'de tam istihdama yaklaşılması ve enflasyonun da yüzde 2'lik hedefe doğru yol almasından dolayı Fed için faizleri kademeli olarak artırmanın "mantıklı" olacağını söyledi.

California'da bir konuşma yapan Yellen, "Tarafsız bir faiz oranına ulaşabilmek için çok beklemek bizi aşırı yüksek enflasyon, mali istikrarsızlık veya her ikisi birden olmak üzere gibi kötü sürprizlerle karşı karşıya bırakabilir" dedi.

Yellen, "Böylesi bir senaryoda faizleri çok hızlı artırmak zorunda kalabiliriz ve bu da ekonomiyi yeni bir resesyona sokabilir" dedi.

Fed başkanı, kendisinin ve diğer Fed politika yapıcılarının merkez bankasının faiz oranlarını 2019 yılına kadar "yılda birkaç kez" artırmayı planladığını ve uzun vadede sürdürülebilir seviye olan yüzde 3'e yakın tutmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Açıklamaların ardından ABD gösterge Hazine tahvil getirileri ve dolar güçlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!