Yabancı plakalı araçlara ‘artırımlı ceza’ dönemi

Güncelleme Tarihi:

Yabancı plakalı araçlara ‘artırımlı ceza’ dönemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2025 04:00

ULAŞTIRMA Bakanlığı, korsan, usulsüz taşımacılık ve fahiş fiyatı engellemek için artırımlı ceza uygulamasına geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Korsan taşımacılığın önlenmesi ve fahiş fiyat uygulamalarında caydırıcılığın sağlanması ile yabancı plakalı taşıtlarla usulsüz olarak yapılan taşımalara karşı caydırıcı cezalar getirildi” dedi.

Haberin Devamı

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Uraloğlu, değişikliklere ilişkin yaptığı yazılı bilgilendirmede özetle şu noktalara dikkat çekti:

USULSÜZ TAŞIMALARA CAYDIRICI CEZA

“Yönetmelikle taşımacılık faaliyetlerinde yetki belgesi, sözleşmeli taşıt kullanımı, idari para cezaları ve yabancı plakalı taşıtlara kadar çeşitli konularda düzenlemeler yapıldı. Korsan taşımacılığın önlenmesi ve fahiş fiyat uygulamalarında caydırıcılığın sağlanması ile kabahatte ısrar eden taşımacılara uygulanacak cezaların artırımlı bir şekilde uygulanmasına yönelik düzenleme oldu.

Yabancı plakalı taşıtlarla usulsüz olarak yapılan taşımalarda caydırıcı cezalar getiriliyor ve Türk taşımacılarımızın uluslararası rekabet gücü artırılıyor. Ülkemiz sınırları içerisinde iki nokta arası taşıma yapmaları, uluslararası ikili ve çok taraflı karayolu taşıma anlaşmalarına veya protokollerine uymamaları, taşıma yetkisi, özel izin belgesi veya Bakanlıktan alınmış izni olmadan taşıma yapmaları; almış oldukları yetki, belge veya izne uygun faaliyette bulunmamaları; eksik, yanlış, yanıltıcı veya usulsüz belge kullanarak taşıma yapmaları halinde kabahatin durumuna göre idari para cezaları belirlendi.”

 

BAKMADAN GEÇME!