UTTS’de süre uzatıldı... Son tarih 30 haziran

Güncelleme Tarihi:

UTTS’de süre uzatıldı... Son tarih 30 haziran
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2025 04:00

GELİR İdaresi Başkanlığı (GİB), Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulamasına ilişkin işlemlerin tamamlanması amacıyla son tarihlerin akaryakıt istasyonları için 2 Haziran, taşıt sahipleri için 30 Haziran’a uzatıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Açıklamaya göre, UTTS uygulamasına ilişkin olarak gerek akaryakıt istasyonlarındaki Taşıt Tanıma Okuyucu Cihazı (TTO) ve Tabanca İletişim Modülü’ne (TİM) yönelik yapılan çalışmalarda gerekse taşıtlara Taşıt Tanıma Birimi (TTB) takılması konusunda önemli bir mesafe alındı ve yapılması gereken işlemlerin önemli bir kısmı tamamlandı.

Ancak uygulamanın yeni olması ve az sayıda da olsa işlemini tamamlayamamış mükelleflerin bulunmasının dikkate alınmasıyla mükelleflere eksik işlemlerini tamamlamaları için ek süre verildi.
Buna göre TTO, TTB ve diğer donanımlara ilişkin olarak 31 Ocak’a kadar “utts.gov.tr” internet sitesinden yapılması gereken başvuru ve kayıt işlemlerine ilişkin süre 2 Haziran’a uzatıldı. Ayrıca TTO, TİM ve TTB’lere yönelik olarak yapılması gereken montaj, kullanım gibi işlemlere ilişkin olarak belirlenmiş olan 30 Nisan tarihi, akaryakıt istasyonu işleten mükelleflere ilişkin işlemler (taktırma/montaj ve kullanma) yönünden 2 Haziran’a taşıt sahiplerine ilişkin işlemler (taktırma/montaj ve kullanma) yönünden 30 Haziran’a uzatıldı.

Haberin Devamı

KİMLER TAKTIRMAK ZORUNDA

TTB takma zorunluluğu, şirket adına kayıtlı tüm araçları kapsıyor. İşletmeye dahil olan araçların yanı sıra, kiralama yoluyla kullanılan araçların da TTB taktırması gerekiyor. Bireysel taşıt sahipleri için ise herhangi bir zorunluluk bulunmuyor.

BAKMADAN GEÇME!