Üretim ve satışta gerileme oldu

Güncelleme Tarihi:

Üretim ve satışta gerileme oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2002 15:39

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, 2001 yılında firmaların yüzde 78.3`ünün üretim ve satışta gerileme yaşadığını bildirdi

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, 2001 yılında firmaların yüzde 78.3`ünün üretim ve satışta gerileme yaşadığını bildirdi. İTO tarafından üye firmalar arasında gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Yıldırım, üretim ve satışları azalan firmaların yüzde 83`ünü küçük ölçekli firmaların oluşturduğunu kaydetti.

Mehmet Yıldırım`ın verdiği bilgiye göre, ankete cevap veren firmaların yüzde 75.7`si tahsilat ve ödemelerinde zorluklar yaşadı. Bunların çoğunluğunu küçük firmalar oluşturdu. Bankalarca kredi taleplerinin karşılanamadığından yakınan firmaların ise toplam içindeki oranı yüzde 19`lara ulaştı. Geçen yıl yaşanan ekonomik olumsuzluklardan kendilerini koruyan firmaların yüzde47.8`i maliyet düşürücü önlemler aldıklarını bildirdi. Firmaların yüzde 21.7`sinin ihracat ağırlıklı faaliyete öncelik verdiklerini ve yüzde 13`ü nakit varlıklarını döviz olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Yüzde 8.7`si de ürün çeşitlendirmesi yoluyla kapasite artırıcı yatırıma yöneldiklerini duyurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!