Güncelleme Tarihi:

Kongre’de konuşan Eti Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Görgülü, dünya genelinde üretilen gıdanın yaklaşık üçte birinin hiç kullanılmadan çöpe gittiğini vurguladı. Bu 1.3 milyar tonluk israfın, dünyadaki 830 milyon aç insanı dört defa doyurabilecek potansiyele sahip olduğunu dile getiren Görgülü, bu soruna üniversite, sektör ve kamu kurumlarının işbirliğiyle geliştirilecek yaygın etkili projelerle çözüm bulunabileceğini vurguladı.
TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şerafettin Çakal da konuşmasında, dünyada 9.9 milyar ton gıda üretildiğini; 4.4 milyar tonluk insan tüketimine sunulan gıdanın üçte birinin çöpe gittiğini ifade etti.