Ücretsiz izinliye maaş desteği

08.04.2020 - 08:55 | Son Güncelleme :
Ücretsiz izinliye maaş desteği | Ekonomi Haberleri

Hiçbir vatandaşın işini kaybetmemesi için mücadeleyi sürdürdüklerini ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Vatandaşlarımızın gelirlerini güvence altına almak ve kayıplarını telafi etmek için neler yapabiliriz, diye canla başla çalışıyoruz. Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız merak etmesin. Onlar için de maaş desteğini başlatacağız” dedi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Koronavirüs salgınının yayılmasının ardından hükümet de bir dizi tedbir alarak, salgının ekonomik etkilerini azaltmak için sıkı önlemleri devreye aldı. Yaşanan süreçte vatandaştan iş dünyasına kadar tüm kesimleri içine alan bir anlayışla hareket edilirken, özellikle istihdamın korunmasına yönelik adımlar hız kazandı. Dün Twitter üzerinden bir video paylaşarak açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, hiçbir vatandaşın işini kaybetmemesi için mücadeleyi sürdürdüklerini ifade etti. Albayrak, “Sanayicimizi, esnafımızı, KOBİ’lerimizi korumak adına gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın gelirlerini güvence altına almak ve kayıplarını telafi etmek için neler yapabiliriz, diye canla başla çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

MERAK ETMEYİN

Esnaf için, mücbir sebep kapsamına giren firmalar ve KOBİ’ler için vergi ve SGK ödemelerini ertelediklerini anımsatarak, dükkanını kapatan ya da işleri yavaşlayan esnafa da kısa çalışma ödeneği sağladıklarını, esnafın yanında çalışanların maaşının büyük kısmını ödeyeceklerini söyleyen Albayrak, “Bu süreçte kısa çalışma ödeneğine başvuramayan esnaflar, ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlar var. Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız merak etmesin. Onlar için de maaş desteğini başlatacağız” diye konuştu.

4.4 MİLYON AİLE

Dar gelirli 2.1 milyon aile için bin liralık nakit yardımı hatırlatan Albayrak, yeni çalışmayla 2.3 milyon aileye daha bu yardımın yapılacağını söyledi. Konuyla ilgili çalışmaların bu ay tamamlanacağını ifade eden Albayrak, toplamda 4.4 milyon aileye nakdi yardım sağlanmış olacağını bildirdi. 5 bin lira altında geliri olan vatandaşlar için 10 bin liraya kadar, düşük maliyetli temel ihtiyaç desteğinin devreye alındığını anımsatan Albayrak, “3.7 milyon insanımız başvurdu. Ödemeleri bu hafta başlatıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

180 BİN ESNAF BAŞVURDU

Halkbank aracılığı ile Hazine destekli düşük maliyetli Esnaf Destek finansmanının devreye girdiğini dile getiren Albayrak, “Pazartesi günü itibari ile 180 binin üzerinde esnafımız kredi için, yaklaşık 46 bin esnafımız da Paraf Ticari Kartı için başvuru yaptı” dedi. 55 binden fazla esnafın 25 bin lira finansman, 30 binden fazla esnafın da 25 bin lira limitli ticari kart sağlandığını anlatan Albayrak, toplamda 2 milyar liradan fazla esnafa destek sağlanmış olduğunu söyledi.

İŞ’E DEVAM DESTEĞİ

KOBİ’ler için KGF aracılığı ile İş’e Devam Desteğinin devreye alındığını kaydeden Albayrak, “Yaklaşık 51 bin 651 firmamız (İş’e devam desteği)ne başvurdu. Pazartesi gün sonu itibari ile yaklaşık 23 bin firmaya, 20 milyar lira kredileri tahsis edildi. Bu firmaların yüzde 96’sını KOBİ’lerimiz oluşturdu. Kullandırımlar bu hafta başladı. 2.8 milyar liralık finansman ilk gün KOBİ’lerimizin hesaplarına geçti. Vatandaşlarımızın, esnafımızın, KOBİ’lerimizin taleplerini tüm ekibimiz ile anlık takip ediyoruz” diye konuştu.

‘MÜCADELEDE ÖZEL BANKALARI GÖRME ARZUSUNDAYIZ’

BDDK bünyesindeki çağrı merkezi, sosyal medyada devreye alınan takip hesapları ve bakanlık bünyesindeki ekiplerin tüm talepleri anlık takip ettiğinine dikkat çeken Berat Albayrak, “Sadece 1 haftalık sürede 10 bine yakın şikâyet ve talebi inceledik, dönüşünü sağladık. Bu salgının ekonomiye etkileri olacaksa, burada ekonomiyi ve piyasaları bu salgından koruyacak mücadelede özel bankaları da görmek arzusundayız” diye konuştu.

YATIRIMLARIN MEYVELERİNİ ALIYORUZ

Yaşanan sürecin bir milli mücadele olduğunu vurgulayan Berat Albayrak, “Türkiye’nin yakın tarihinde geçtiği kritik süreçlerde milleti ile aynı safta buluşamayanların bugünlerde kalkıştığı provokasyon girişimlerinin boş çıktığını görüyoruz. 17 yıldır, sağlığa, sosyal güvenliğe yapılan yatırımların meyvelerini alıyoruz. Hiçbir tıbbi ekipman ihtiyacı, maddi destek, küresel yardım olmaksızın mücadelemizi sürdürüyoruz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Gelişmiş ülkelerin çöken sağlık sistemlerini, insanına sunamadığı hizmeti, sağlık çalışanlarına ulaştıramadığı ekipmanları görmeyenlere söyleyecek sözümüz yok” diye konuştu.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.717 Değişim: -0,05% Hacim : 96.998 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.664 25.04.2024 Yüksek 9.827
Açılış: 9.754
32,5122 Değişim: -0,09%
Düşük 32,4063 25.04.2024 Yüksek 32,6046
Açılış: 32,54
34,9269 Değişim: 0,28%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 35,0415
Açılış: 34,8286
2.435,29 Değişim: 0,50%
Düşük 2.414,58 25.04.2024 Yüksek 2.451,95
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.