Güncelleme Tarihi:

Törene, TVF Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Arda Ermut, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, LSE’nin üst düzey yöneticileri ile bankalar ve diğer kuruluşların temsilcileri katıldı. Tören, TVF’nin İstanbul Finans Merkezi projesi için fonlama portföyünü çeşitlendirmek adına, geçen yıl ekimde uluslararası piyasalarda gerçekleştirdiği 750 milyon dolar tutarındaki 5 yıl 3 ay vadeli sukuk ihracını kutlamak amacıyla düzenlendi. Bu ihracı takiben, uluslararası yatırımcıların işleme ve TVF’ye ilgisi devam etti. Ocak 2025’te aynı vadeyle 250 milyon dolar tutarında ek bir sukuk ihraç edildi.
Tören, dün LSE’de Globalturk Capital tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılacağı Türkiye ve Çevresinde Özel Sermaye Yatırımları 2025 Görünümü Konferansı’nın öncesinde gerçekleştirildi.
TVF, geçen yıl 14-16 Ekim’de Londra’daki yatırımcı turunun ardından sukuk ihracı için talep toplama sürecinde ilgiyle karşılanmıştı.