TÜRSAB Başkanı: Rekor kıracağız

07.07.2019 - 13:37 | Son Güncelleme :
TÜRSAB Başkanı: Rekor kıracağız | Ekonomi Haberleri

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, "Türkiye'de geçen seneden bu seneye 3 misli daha fazla kültür turu çıkıyor. Kültür turları gerçekten Türkiye'de patlamış durumda. Bizim de bir katkımız olduysa ne mutlu bize. Turizmde 2018 yılından daha iyi bir sezon yaşayarak, 2018'in üstünde bir rakamla rekor kıracağız" dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Türkiye'de geçen seneden bu seneye 3 misli daha fazla kültür turu çıkıyor. Kültür turları gerçekten Türkiye'de patlamış durumda. Bizim de bir katkımız olduysa ne mutlu bize." dedi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Bağlıkaya ve yönetim kurulu, Doğu Karadeniz turizmine dikkati çekmek, sorunları yerinde tespit etmek, çözüm önerilerini tartışmak, bölgeye daha çok turist çekmek için atılacak adımlar ve alternatif tur rotaları oluşturmak amacıyla Erzincan, Rize ve Trabzon'da faaliyet gösteren seyahat acenteleriyle buluştu. 

Haberin Devamı

"SON BİR AYDA 48 BİN KİŞİ SÜMELA'YI ZİYARET ETTİ" 

Trabzon'daki Sümela Manastırı ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Firuz Bağlıkaya, Sümela'nın çok önemli bir yer ve Trabzon için vazgeçilmez bir nokta olduğunu belirtti. Bağlıkaya, Sümela’nın restorasyon sürecinde olduğu dönemde Trabzon’un turizminin farklı bir şekilde geliştiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yayla turizmi ve Arap turizmi ağırlıklı gelişti. Son bir ayda 48 bin kişi Sümela'yı ziyaret etti. Çok şükür sonunda bir bölümü de olsa açıldı. Bundan sonraki dönemde doğa, yayla ve alışveriş turizminin dışında buraya kültür turları yavaş yavaş gelmeye başlayacak. Trabzon’un çevresi o anlamda değişecek diye düşünüyorum. Trabzonlular ve turizmciler çok mutlu. Kültür turu yapan arkadaşlarıma da hayırlı olsun."

Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon'un en önemli destinasyon olduğunu vurgulayan Bağlıkaya, buraya ilgi odaklarını artırmaları gerektiğini, Trabzon'da turizmin çeşitlendiğini, bu anlamda da daha sağlıklı bir yapıya kavuştuğunu söyledi. 

Haberin Devamı

"2018'İN ÜSTÜNDE BİR RAKAMLA REKOR KIRACAĞIZ" 

Bağlıkaya, "TÜRSAB olarak Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'e yönetim kurulu üyelerinizle çıkarma yaptınız. Yeni projeleriniz var mı?" şeklindeki soruya ilişkin, "Biz bunu sık sık yapıyoruz. Bölge acentelerini buluşturuyoruz. Bölgeyi geziyoruz. Dertlerini dinliyoruz. Ufak tefek sorunları var ise onu kamu görevlilerine aktarıyoruz. Görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Mümkün olduğu kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Türkiye'de geçen seneden bu seneye 3 misli daha fazla kültür turu çıkıyor. Kültür turları gerçekten Türkiye'de patlamış durumda. Bizim de bir katkımız olduysa ne mutlu bize." diye konuştu.

Yabancı turist sayısının ilk 5 ayda yüzde 11 arttığını anımsatan Bağlıkaya, "Bu 2019'da beklenen bir artıştı. Daha fazla olmasını gönül istiyordu. Avrupa’nın geriye dönmesini bekliyorduk. Avrupa’da bu dönemlerde biraz yavaşlama var. Yine rekor kıracaktır. Ama beklediğimiz rakamlara ulaşamayacağız gibi duruyor. Orta Avrupa’nın geriye gelmeyişinden dolayı 2015 rakamlarını yakalayamayacağımızı düşünüyorum. Genel anlamda turizmde 2018 yılından daha iyi bir sezon yaşayarak, 2018'in üstünde bir rakamla rekor kıracağız." ifadelerini kullandı. 

"KURBAN BAYRAMI REZERVASYONLARI TEMMUZ ORTASINDAN İTİBAREN HAREKETLENECEK" 

Bağlıkaya, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin kredi kartı harcamalarında taksit sınırının 12 aya çıkarılmasına ilişkin, "Taksitle seyahat, acentelere ek yük getiriyor. Mümkün olduğu kadar acentelerimiz bu taksitlerin vade farklarını mümkün olduğu kadar çalışıyor. Bu anlamda bu işi büyük çapla yapan acentelere avantaj sağlanmış oluyor. Çünkü onların cirolarından dolayı banka ile ilişkileri daha kuvvetli. Ama seyahat eden sayısını artıracağı için biz pozitif bakıyoruz. Zaten bizim taksit artışı ile ilgili taleplerimiz vardı. O şekilde gelişiyor. İnşallah daha iyi olacak." dedi.

Kurban Bayramı rezervasyonlarına da değinen Bağlıkaya, temmuz ayının ortasından itibaren rezervasyonların hareketleneceğini söyledi. 

Haberin Devamı

"(ÇİNLİ TURİST) 1 MİLYON HEDEFİNE ULAŞMASINI BEKLİYORUZ" 

Çin turizmine yönelik soru üzerine Bağlıkaya, Çin'in çok önemli bir pazar olduğunu, uzak bir pazar olduğu için kitle turizmine çok açık olmadığını, tarifeli seferlere bağlı olarak ancak kapasiteyi planladıklarını belirterek, şunları kaydetti: 

"Ümit ediyorum yakın bir gelecekte charter seferleri düzenleyecek bir kapasite oluşur. Önemli ve harcama kapasitesi yüksek bir pazar. Çin zaten dünyanın liderliğine de oynuyor. Türkiye’nin onlarla ekonomik anlamda iyi bir ilişki içinde oluyor olması zaten turizmi direk etkileyecek. Umduğumuz, hep telaffuz ettiğimiz 1 milyona hedefine ulaşmasını bekliyoruz. Birkaç yıl içerisinde yakalayacağımızı düşünüyorum." 

BAKSI MÜZESİNE ALMAN VE RUS TURİST İLGİ GÖSTERİYOR 

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Bayburt'ta 62 dönüm üzerinde yer alan ve Hüsamettin Koçan tarafından kurulan Baksı Müzesi'ni de ziyaret etti.

Baksı Müzesi Kurucusu Hüsamettin Koçan, geçen yıl müzede 25 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını belirterek, bu yıl ise 30 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti.

Koçan, eylül ayında konserler olacağını ifade ederek, "Amfi tiyatromuzu geçen sene açtık. Yayınlarımız olacak. Çocuklara burs veriyoruz. Bu tüm çevre illerdeki yetenekli çocukları hem tespit edeceğiz hem de burs ile destekleyeceğiz. Belki müzemize bir çocuk bölümü ekleyeceğiz." dedi.

Avusturya ve Almanya’dan çok turist geldiğini, Rusya’dan da turist gelmeye başladığını aktaran Koçan, "Yerli izleyici artıyor. Yerli turiste iki profil var. İlki bu bölge insanının gurbete gitmiş onları, onlar geliyorlar. İkincisi Türkiye’nin daha çok üst sınıfı, kültürle sanatla ilgili olan sınıf ve yurt dışına gidip farklı heyecanlar arayan sınıf. Onlar yoğun miktarda geliyorlar. Onlar da gözle görülür bir artma var. Gurbetçi dediğimiz sınıfta ve Türkiye’nin kültür sanatla ilgili üst ekonomisinden gelenler artıyor. Tur şirketleri geliyor." diye konuştu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3651 Değişim: 0,15%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0171 Değişim: -0,14%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,69 Değişim: 0,23%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.