Türkiye Togg ile otomotiv devlerini solladı... Yerli ve milli gurur Fransız basınında

22.05.2024 - 11:24 | Son Güncelleme :
Türkiye Togg ile otomotiv devlerini solladı... Yerli ve milli gurur Fransız basınında  | Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg ile hızla gelişen Türk otomotiv sanayi, Fransız ulusal haber ajansı AFP'nin de dikkatini çekti. Haber ajansı Türkiye'nin elektrikli otomobil pazar büyüklüğünün Togg satışlarıyla şimdiden otomotiv devi ülkeleri İtalya ve İspanya'yı solladığını ifade etti. Ayrıca Togg'un ilk senesinde Tesla'dan daha fazla üretim yaptığı da belirtildi.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobil markası Togg, dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Fransa'nın dünyaca ünlü haber ajansı AFP, Togg'u ve hızla büyüyen Türk otomotiv sanayini yazarken Fransız basını da bu habere geniş yer ayırdı. Gemlik'teki Togg üretim tesislerinden detaylı bir şekilde bahseden haber ajansı Marmara Denizi kıyısındaki tesislerde yüzlerce elektrikli otomobilin üretildiğini belirtti. Fabrikanın 20 araç üretmesinin bir saat sürdüğüne de değinildi. 

Haberin Devamı

TÜRKİYE, TOGG İLE ELEKTRİKLİ OTOMOBİLDE İTALYA VE İSPANYA PAZARINI SOLLADI

Togg, otomobil endüstrisini elektrikli geleceğe yönlendirmek amacıyla dört Türk şirketi ile ülkenin ticaret odasının ortak girişimi olarak 2018'de kuruldu.

Türkiye Otomotiv Parça ve Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Albert Saydam, "Proje, Türkiye otomotiv sektöründe önemli bir kilometre taşını temsil ediyor ve ülkenin küresel elektrikli araç pazarında önemli bir oyuncu olma hedefini simgeliyor." dedi.

Togg T10X, Türkiye Otomotiv Distribütörleri Birliği verilerine göre 2023 yılında 19 bin 583 araç satışıyla Türkiye'deki elektrikli otomobil pazarının yaklaşık üçte birini oluşturdu. Türkiye'de elektrikli araç satışları geçen yıl dokuz kat arttı ve bu satışlar Türkiye pazarını İtalya ve İspanya'dan daha büyük hale getirdi.

Uzmanlar Togg'un T10X'in yıl sonunda Almanya'da ve gelecek yıl da Fransa'da yollara çıkacağını umut ediyor.

'İLK YIL TESLA'DAN FAZLA ÜRETİM YAPTIK'

İsminin açıklanmaması kaydıyla demeç veren bir Togg üretim müdürü, "Geçen yıl hiçbir kayıp olmadan 20 bin araç ürettik. Tesla ilk yılında yalnızca 2 bin araç üretti" diyerek Togg'un ilk yılında Tesla'dan daha çok üretim yaptığını belirtti. Yönetici aynı zamanda fabrikanın yüzde 40'ı kadın olan yüksek eğitimli çalışanlarına da övgüde bulundu.

TÜRKİYE'NİN OTOMOTİV SEKTÖRÜ HIZLA BÜYÜYOR

Yarım asır içerisinde İstanbul'un çevresindeki Marmara bölgesi dünya otomobil sanayinin önde gelen merkezlerinden biri haline geldi. Büyük otomobil üreticileri 1970'lerin başından itibaren bu bölgeye fabrikalar açtılar. 

Haberin Devamı

Bağımsız mühendislik danışmanı Levent Taylan, "Bugün Türk otomobil sektörü üretiminin yaklaşık yüzde 70'ini Batı Avrupa'ya ihraç ediyor." dedi.

TAYSAD Başkanı Albert Saydam'a göre, 530 otomotiv alt yüklenicisinden oluşan sektör 230 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor.

Saydam, "Dünyadaki çoğu otomobilin bir parçası Türkiye'de üretiliyor. Örneğin uzaya çıkan ilk otomobil olan Tesla Roadster'ın kornası üyelerimizden birinden temin edildi." dedi.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.771 Değişim: 0,29% Hacim : 97.409 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.708 21.06.2024 Yüksek 10.793
Açılış: 10.754
32,8221 Değişim: 0,04%
Düşük 32,7336 21.06.2024 Yüksek 32,9075
Açılış: 32,8097
35,1421 Değişim: -0,18%
Düşük 35,0465 21.06.2024 Yüksek 35,3377
Açılış: 35,2067
2.451,74 Değişim: -1,53%
Düşük 2.444,71 21.06.2024 Yüksek 2.503,62
Açılış: 2.489,76
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.