Türkiye Sigorta, katılım şirketi kuruyor

09.09.2021 - 09:23 | Son Güncelleme :
Türkiye Sigorta, katılım şirketi kuruyor | Ekonomi Haberleri

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, katılım sigortacılığı alanında faaliyet göstereceklerini ve katılım sigorta şirketi kuracaklarını belirterek, kurulacak şirketin hayat ve hayat dışı sigortalarda faaliyet göstereceğini açıkladı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, katılım sigorta şirketi kuracaklarını açıkladı. Atilla Benli, katılım sigortacılığı alanında faaliyet göstereceklerini ve bu alanda şirket kuracaklarını söyledi. Benli, yayınlanan yönetmelik gereği pencere usulü ile katılım sigortacılığı yapan şirketlerin sene sonundan sonra ya katılım sigorta şirketi kuracaklarını ya da bu alanda faaliyet gösteremeyeceklerini belirterek, “Biz katılım sigorta şirketi kurmayı tercih ettik. Kuracağımız şirket BES hariç hayat ve hayat dışı sigortalar alanında faaliyet gösterecek. İki şirket tek yönetim olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

40.7 MİLYAR TL FON OLUŞTU

Kamu sigorta şirketlerinin birleşmesi ile geçen senenin eylül ayında kurulan Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, bir yılı geride bıraktı. Birinci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Atilla Benli, hayat dışı sigortalarda 6 milyar liralık, hayat sigortalarında ise 2 milyar liralık prim üretimine ve 11.4 milyon müşteriye ulaştıklarını, Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) ise 40.7 milyar liralık fon büyüklüğü oluşturduklarını söyledi.

Türkiye Sigorta’nın, sigortacılığın büyümesine itici güç olmak üzere hayata geçtiğini ve sigorta algısının dönüşümü, sigortanın çok daha geniş kesimlere ulaşması ve bankacılık dışı finansal sektör büyüklüğünün dünya ortalamaları düzeyine erişmesine katkı sunma konusunda çok önemli bir misyonla yola çıktıklarını belirten Benli, “Sektör olarak ülkemizdeki sigorta algısını dönüştürmek ve sigorta açığını kapatmak için hepimize büyük görevler düşüyor. Gerekirse kapı kapı dolaşıp insanlara sigortanın önemini anlatmamız lazım. Biz Türkiye Sigorta olarak bu konuya milli bir görev olarak bakıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KAMUNUN DESTEĞİNİ ALDIK

Atilla Benli, 6 büyük şirketin bileşmesinin dünyada benzerinin olmadığına da değinerek, şunları söyledi: “Bu sürecin arkasında kamunun desteği var, siyasi irade var, iyi bir ekip var, iyi bir amaç var ve bunun sonunda da oluşan iyi bir sonuç var. Bu bir yıl gibi bir sürede daha önce teminat verilmeyen yerleri sigortaladık. Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfi Sakarya Gaz Sahası’ndaki Tuna-1 kuyusuna 15 gün bir sürede teminat verdik. Milli haberleşme uydularını sigortaladık.”

Türkiye Sigorta’nın, birinci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda sigorta ve bireysel emeklilik ürünlerinin tanıtılacağı reklam kampanyası da tanıtıldı, şirketin marka yüzü ise oyuncu Timuçin Esen oldu.

‘SİGORTA İHRAÇ EDECEĞİZ’

TÜRKİYE Sigorta’nın hedeflerinden de bahseden Atilla Benli, Avrupa ve Asya’da poliçe kesen şirket haline gelmeyi hedeflediklerini ve sigorta ihraç edeceklerini belirterek, şunları söyledi: “Uluslararası alanda güçlü şirket olmak istiyoruz. Özellikle Doğu Avrupa ve Türki Cumhuriyetleri’nde 2023’e kadar fırsatları değerlendiriyoruz. Kendimize 5 yıllık bir strateji planladık. Avrupa ve Asya’da poliçe kesen bir şirket olmak istiyoruz. İki yıl içinde bu konuda adımlar atacağız.”


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.891 Değişim: 1,79% Hacim : 53.148 Mio.TL Son veri saati : 13:09
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.907
Açılış: 9.763
32,5707 Değişim: 0,26%
Düşük 32,4536 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,9915 Değişim: 0,06%
Düşük 34,8267 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.459,71 Değişim: 0,96%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.