Türkiye Sigorta ile Halkbank’tan ortak proje... Kadın girişimciler sigorta acentesi olacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Sigorta ile Halkbank’tan ortak proje... Kadın girişimciler sigorta acentesi olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2025 04:00

Türkiye Sigorta ve Halkbank işbirliği ile kadın girişimciler sigorta acentesi olacak. Proje, 40 yaşını aşmamış, şirketini kurmuş ya da kuruluş sürecinde olan kadın girişimcileri kapsayacak. Acente yetki belgesi sahibi olup şirket kuruluşunu veya devrini en fazla geriye dönük 12 ay içerisinde tamamlamış olan kadın girişimciler Türkiye Sigorta acenteliği için projeye başvurabilecek.

Haberin Devamı

Şirket kuruluşunu henüz gerçekleştirmemiş adaylardan, üniversitelerin 4 yıllık sigortacılıkla bölümlerinden mezun olanlar, 2 yıllık sigortacılıkla ilgili bölümlerden mezun olup, 2 yıllık mesleki deneyime sahip olanlar veya 4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olup, 18 aylık mesleki deneyime sahip olanlar da acentelik için başvurabilecek. Proje ile ilk yıl için 100 girişimci kadının acente açması, 3 yılın sonunda 500 acenteye ulaşılması ve bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, projeyle ilgili, “Proje özelinde bankamız tarafından kadın acente başına sunulacak olan 1 milyon TL üst limitli finansman paketi ile kadın girişimcilerin işlerine sağlam bir başlangıç yapmalarını mümkün kılmayı hedefliyoruz. Paket kapsamında; 6 ay ödemesiz dönem olmak üzere toplam 36 ay vadeli nakit krediyi, kadın girişimcilere uyguladığımız avantajlı faiz oranlarıyla sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak da, Sektörümüzde kadın girişimciliğinin artmasını, güçlenmesini ve kadın istihdamına katkı sağlamayı önemsiyoruz. Proje kapsamında kadın girişimci acentelerimizin acente açma sürelerini kolaylaştırıyor, sigortacılık alanında eğitim ve mentörlük vermenin yanı sıra acentelik teminatlarında yüzde 50 indirim sunuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!