Türkiye Sigorta Başkanı Benli: Öncü bir yol oynayacağız

17.09.2020 - 13:40 | Son Güncelleme :
Türkiye Sigorta Başkanı Benli: Öncü bir yol oynayacağız | Ekonomi Haberleri

Türkiye Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Benli, "Türkiye Sigorta, 36 bölgede 2 bin 600 çalışan ve 7 bin 500 dağıtım kanalıyla lider bir sigorta şirketi olarak başladı. Daha önce teminat bulunamayan, riskli ve girilmemiş alanlarda yol açıcı, öncü bir rol oynayacağız" dedi.

AA Finans Masası’na konuk olan Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Benli, Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik’in köklü kamu sigorta şirketlerinin birleşmesiyle bugünkü güçlü halini aldığını belirtti.

Türkiye Sigorta'nın, 36 bölgede 2 bin 600 çalışanı ve 7 bin 500 dağıtım kanalıyla hem sigorta hem de hayat emeklilik tarafında lider bir sigorta şirketi olarak hayata başladığını ifade eden Benli, şunları kaydetti: "Hayat tarafında yüzde 30'luk pazar payı, bireysel emeklilik tarafında Otomatik Katılım Sistemi (OKS) ile birlikte düşünüldüğünde yüzde 21,7’lik pazar payı, elementer tarafta ise yüzde 13,7 ile lider bir şirket doğmuş oldu. Türkiye Sigorta kuruluş nosyonuna uygun bir şekilde hayatına lider sigorta şirketi olarak başladı. Hem Yeni Ekonomi Programı hem de Cumhurbaşkanlığımızın Yıllık Kalkınma Planı'nda belirtildiği üzere banka dışı finans sektörünün gelişmesi stratejik ve önemli. Bu noktada sigorta sektörünün de devreye girmesi ve finans sektörünün çeşitlendirilmesi ve güçlendirilmesinde hakettiği yere gelmesi için piyasa yapıcı, öncü, yeniliklere cesurca gidebilen bir şirket olarak konumlandık. Stratejimiz de bu. Elementer tarafta riskin dağıtılması, hayat emeklilik tarafında ise tasarrufların artırılması yönünde stratejik görevimiz ve sorumluluğumuz var."

Haberin Devamı

Sigorta şirketlerinin birleşerek piyasa yapıcı bir rol oynayacak şekilde yapılanmasının sigorta sektörünü de hedefledikleri finansal sektör içindeki payının yüzde 4,5'tan yüzde 20’lere getirilmesinde önemli görev üstleneceğini aktaran Benli, "Cumhurbaşkanımız konuşmasında da belirtti; sigorta sektörü belirli ürün ve konulara odaklanmış durumda faaliyet gösteriyor, yeni öncü, yenilikçi ürünlerde hareket etmekte, aksiyon almakta biraz daha çekingen. Bu da gayet normal aslında büyük riskleri yönetmek, bunlara teminat vermek teknik konular." diye konuştu.

Haberin Devamı

Benli, sigorta sektörünün nitelik açısından 66 şirketiyle tüm bu risklere, sigortacılık anlamında verilecek teminatlara hazır olduğunu vurgulayarak, "Bütün dünyadaki sigorta sektörü ne yapabiliyorsa biz de bunların hepsini yapabilecek durumdayız ancak bazen bu öncü rolü oynamak gerekiyor, birinin yolu açması gerekiyor. Bu çerçevede büyük şirketlerin bu hareketi yapması önemli. Burada kamu öncülük yapıyor. Türkiye Sigorta, daha önce teminat bulunamayan, riskli veya girilmemiş alanlarda yol açıcı, öncü, piyasa yapıcı bir rol oynayacak. Sigorta sektörünün finans sektörü içindeki payının yükseltilmesinde en büyük adımlardan biri olacak." şeklinde konuştu.

Bundan sonra sektörün diğer şirketlerinin de adım attıkları, öncülüğünü yaptıkları, yolunu açacakları konularda kendilerini takip edeceğini anlatan Benli, sigorta sektöründe ciddi rekabetin bulunduğuna işaret etti.

"TÜM BRANŞLARDA LİDERLİĞİ HEDEFLİYORUZ"

Benli, Türkiye Sigorta’nın yapıcı rekabeti çok artıracağını vurgulayarak, belirli konularda farklı şirketlerin üstünlüğü olduğunu, Türkiye Sigorta olarak tüm branşlarda liderliği hedeflediklerini, bunu da sürdürülebilir liderlik olarak stratejilerine koyduklarını söyledi.

Daha önce faaliyet gösterilmeyen veya çok gönüllü olarak girilmeyen konularda da faaliyet göstereceği için rekabeti yapıcı anlamda artıracak bir gelişme olduğunu ifade eden Benli, sektör içerisinden gelen tepkilerden bunun şu anda bile olumlu yansıdığını gördüklerini, bunun vatandaşa ve ülkenin teminat gerektiren risklerine, sanayisinden bireysel ihtiyaçlara kadar faydasının olacağını dile getirdi.

Benli, kamu sermayesi ağırlıklı sigorta şirketlerinin personellerinin toplamının mevcut pazar payına sahip şirketler ile karşılaştırıldığında ideal rakamın biraz daha altında olduğunu belirterek, her alanda büyümeyi hedefledikleri için istihdamı artırıcı etkinin başlangıçta doğal olarak geleceğini sonrasında ise nitelikleri artırarak sigorta sektöründe faaliyet gösterebilecek kişilerin istihdam anlamında önemli bir hedef şirketi olacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Bu konuda önemli iş birlikleri yapacaklarını vurgulayan Benli, "Şu an 2 bin 600 kişilik kadromuz var. Bunun 2023'te en az 5-6 bin seviyesine çıkması söz konusu. Bizim iddiamız bunun çok ötesine gidebilmek.” dedi.

Benli, teknolojik gelişmeleri takip ettiklerini, son teknolojilerin kullanıldığı bir şirket olmayı hedeflediklerini vurguladı.

"SEKTÖRÜMÜZÜ 39. SIRADAN 18. SIRAYA ÇIKARMALIYIZ"

Atilla Benli, sigorta sektöründe tercih edilmeyen alan diye bir şeyin olmayacağını belirterek, önemli olanın Türkiye sigorta sektörünün teminat verebilme kapasitesinin yükseltilmesi olduğunu söyledi.

Türk Reasürans AŞ ile Sigortacılık, Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SEDDK) kurulmasının ardından Türkiye Sigorta'nın sektörün 3. sac ayağı konumunda olduğunu ifade eden Benli, şunları kaydetti:

"Kapasitenin yükseltilebilmesi için bence finansal sektörde son dönemde yapılmış en stratejik en önemli yapısal reform hareketi bu oldu. Bunun doğal olarak getireceği iş bölümü, bizim teminat bulmakta güçlük çektiğimiz, kapasitelerimizin düşük kaldığı yerlerde teminat bulmak, hem kolaylaşacak hem de Türkiye içerisinden bu riskleri elimine ederek, gerekli yerlere, sanayide olsun bireysel vatandaşlarımızın ihtiyaçları olsun, her türlü teminatı verme anlamında, riski teminat altına alma anlamında şu andakinden hep bir adım daha önde olacağız."

Benli, finansal ürünlerin Türkiye Sigorta için bir adım önde olduğunu ifade ederek, "Finansal ürünlerde sektörümüz çok benzer ülkelerle, piyasalarla karşılaştırdığımızda geride. Bizim ülke ekonomimizin sırasıyla, sektörümüzün sırasına baktığımız an orda da biz çok gerideyiz. 39. sıradayız şu anda, ülke ekonomimiz ise 18. sırada. Bizim acilen 39. sıradan ülke ekonomimizin büyüklüğüne erişmemiz yani 18. sıraya gelmemiz gerekiyor. Bunu yapabilmek için de tüm olanaklarımızı seferber edeceğiz. Alt yapı olarak, mevzuat olarak, ikincil mevzuat olarak, SEDDK olarak, reasürans piyasasındaki hareketler ve sigorta sektörü tüm aksiyonlarını almış durumdayız. Bundan sonrası ödevlerimizi iyi yapmak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kefalet sigortalarının çok gelişmiş bir alan olmadığını dile getiren Benli, şunları kaydetti:

"Kefaletler, dünyada, bankalardan daha çok sigorta sektöründe çözülür. Bankaların gayri nakdi kredileri anlamında sigorta sektöründe çok daha ucuz ve uygun çözümler var. Bu hep vatandaşa hem proje sahiplerine katkı sağlar hem de bankalarımızın kendi sermayelerini sermaye yeterliliği anlamında farklı alanlarda kredi vererek daha fazla kullanabilmelerine olanak sağlar. Biz Türkiye Sigorta olarak finansal sigortalarda kefalet, bina tamamlama, alacak sigortası bunlara da ayrı bir odaklanmamız ve stratejimiz olacak."

"YERLİ VE MİLLİ GİRİŞİMLERE TEMİNAT VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Benli, Tuna-1 kuyusunun poliçesini yapmalarının kendileri için çok büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Birleşme öncesinde Akkuyu’nun ve Oruç Reis’in poliçelerini de kendilerinin yaptığını hatırlatan Benli, "Yerli ve milli bu tür girişimlere teminat vermeye devam edeceğiz, çözüm bulmaya devam edeceğiz. Bu bizim için en öncelikli konu, olmazsa olmazımız. Bu konuda hem kapasitemizi hem gücümüzü arttırarak Türkiye’nin yerli ve milli duruşunda, bağımsız duruşunda, dik duruşunda Türkiye Sigorta olarak biz de yerimizi alacağız." diye konuştu.

Benli, dünyada teknolojiyle birlikte her şeyin dönüştüğünü ve değiştiğini belirterek, şunları kaydetti: "Şu anki yapıda hem bölgemizde hem de yakın coğrafyamızdan başlayarak global anlamda sigorta şirketi olmak hedeflerimiz içerisinde var. Nitelikli insan gücü, hem global rekabet gücümüzü arttıracak hem de bu anlamdaki iddiamızı arttıracak. 23 milyon kişi 25 yaş altında ve gençlerimiz internetle yatıyorlar internetle kalkıyorlar. Bir sigorta ihtiyacı varsa, sigorta ürünü varsa bunu geleneksel yöntemlerle onlara anlatamayız. Çok daha farklı ürün dizaynlarımız olması lazım. Hizmetimiz çok daha farklı getirmemiz lazım.

Müşterilerimizin hayatlarının her anında olacak şekilde bir analiz yapıyoruz. Bunu yeni teknolojilerle, kişilerin şu anda aldıkları hizmetten hem zamanlama hem kalite hem de maliyet anlamında nasıl daha iyi hale getirebilirizin çalışmasını yapıyoruz. Zaten birleşmeyle birlikte maliyet, etkinlik ve verimlilik geldi. Bunun sigortalı tarafında da fiyat anlamında etkileri olacak bu rekabete de yansıyacak. Aynı zamanda müşteri deneyimini ve çalışan deneyimini sigorta ekosistemindeki tüm firmaları kapsayacak şekilde çalışmamızın odağına koyuyoruz. Tüm ürünlerimiz teknolojik anlamda ama insandan kopmadan bireylerin ihtiyaçlarından kopmadan her an yanlarında olacağız."


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.092 Değişim: 0,13% Hacim : 73.389 Mio.TL Son veri saati : 16:46
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3853 Değişim: 0,21%
Düşük 32,2128 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0499 Değişim: -0,04%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,93 Değişim: 0,24%
Düşük 2.314,41 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.