Teker yenilenebilir enerjiyle dönecek

31.08.2022 - 09:41 | Son Güncelleme :
Teker yenilenebilir enerjiyle dönecek | Ekonomi Haberleri

Brisa ve Enerjisa Enerji yenilenebilir enerji kullanımı ile karbon ayak izinin azalmasına katkı sağlayacak işbirliğine imza attı. Enerjisa Enerji, Brisa’nın Aksaray’da bulunan fabrikasının çatısına 10 bin 400’ün üzerinde güneş paneli kurulumu gerçekleştirdi. Şirket bu sayede tesis mevcut enerji ihtiyacının 5’te 1’ini güneşten karşılayacak.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation iştiraki, Bridgestone ve Lassa markalarıyla Türkiye lastik pazarının önemli markalarından Brisa, yüzde 20’si halka açık olan ve ana sermayedarları Sabancı Holding ve E. ON SE olan  elektrik dağıtım ve perakende satış şirketi Enerjisa Enerji işbirliğine imza attı. İşbirliği ile Enerjisa Enerji, Brisa’nın Aksaray’daki fabrikasında 75 bin metrekare çatı alanı üzerine 10 bin 400’den fazla güneş paneli yerleştirilerek bir santral kurdu. 4.2MW kurulu güce sahip güneş enerjisi santralı, yıllık 6 bin 226 MWh’lik üretim kapasitesi ile tesis ihtiyacının yaklaşık 5’te 1’ini karşılayacak. Yaklaşık 2 bin 75 hanenin yıllık elektrik ihtiyacına denk bu büyüklüğün yenilenebilir enerjiyle sağlanması sayesinde yılda 3 bin ton CO2 salımının önüne geçilmiş ve karbon ayak izinin azaltılmasında önemli bir katkı sağlanmış olacak.

Haberin Devamı

KARBONSUZ GELECEK

Bu yatırımın, Brisa’nın 2050’deki net sıfır emisyon hedefine doğru önemli bir adım olduğunu belirten Brisa CEO’su Haluk Kürkçü şunları söyledi: “Yolculuğunuzu sağlama alma vizyonu ile faaliyet gösteren bir şirket olarak dünyamızın geleceğini önemsiyoruz. Bu bilinçle, şirketimizin ortakları Bridgestone Corporation ve Sabancı Holding’in vizyonuyla sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerimizin ayrılmaz bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Her yıl karbon emisyonunun ve atıkların azaltılması, enerji ve suyun verimli kullanılmasına yönelik somut aksiyonlarla sürdürülebilirlik performansımızı daha ileriye taşıyoruz. Güneş enerjisi santralı yatırımımızı, yenilenebilir enerji kullanımı ve karbonsuz bir gelecek için atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz.”

Haberin Devamı

100 FUTBOL SAHASI

Uluslararası Enerji Ajansı’nın 2050 sıfır emisyon yol haritasında da yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş ve rüzgarın artırılması, enerji verimliliğinin iyileştirilmesi ön planda olduğunu belirten Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar ise, “İşimin Enerjisi çatısı altında enerji çalışmalarımızda son altı ayda toplam kurulu gücümüzü üç katına çıkarttık. Bu yüksek performans, toplam iş girişi ve ciro hedeflerimizin oldukça üzerinde gerçekleşmelere ulaşmamızı sağladı. Çatı güneş santrali projelerimize ek olarak enerji verimlilik projelerimizle 7 bin 350 armatürün LED dönüşümü tamamladık ve 2022 yılı için endüstriyel verimlilik projeleri için çalışmalarımıza başladık. Tüm bu projelerimizin en anlamlı çıktısı ise gezegenimizin karbon ayak izini yaklaşık 100 futbol sahası büyüklüğünde  bir ormanın senelik etkisi kadar (10.000 ton CO2) azaltmak oldu” dedi.

ÇEVRECİ MAĞAZA KONSEPTİ

Brisa Akademi ve Müze ‘Sürdürülebilir - Akıllı’ bina konseptine uygun olarak tasarlanmış olmasıyla öne çıkıyor. Dünya genelinde çevre dostu, sürdürülebilir yapıları sertifikalandıran en prestijli kuruluşlar arasında yer alan LEED (The Leadership in Energy and Environmental Design/Enerji ve Çevre Tasarımında Öncülük) tarafından da GOLD seviyede sertifikaya sahip olan bina enerji ihtiyacının yüzde 20-25’lik bir bölümünü kendi bünyesinde üretebiliyor. Şirket ayrıca, İzmir’de açtığı Premium mağaza konseptli Bridgestone Performance Center’da da güneş enerjili totem kullanımını da başlattığını duyurmuştu.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.320 Değişim: 0,00% Hacim : 105.998 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.145 16.05.2024 Yüksek 10.320
Açılış: 10.189
32,2562 Değişim: -0,06%
Düşük 32,2147 17.05.2024 Yüksek 32,3224
Açılış: 32,2745
35,0568 Değişim: -0,08%
Düşük 35,0038 17.05.2024 Yüksek 35,1762
Açılış: 35,085
2.467,10 Değişim: 0,04%
Düşük 2.461,93 17.05.2024 Yüksek 2.470,59
Açılış: 2.466,23
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.