Tarladan sofraya 3.8 kat pahalılık

Güncelleme Tarihi:

Tarladan sofraya 3.8 kat pahalılık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2025 04:001dk okuma

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, mayısta üretici ve market arasındaki fiyat farkının en fazla yüzde 283 ile sivri biberde görüldüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Sivri biber ve kuru soğanın 3.8 kat, kuru fasulyenin 3.2 kat, nohudun 3.1 kat, kuru incir ve kabağın ise 3 kat fazlaya satıldığı bilgisini veren Bayraktar, “Mayısta markette 36 ürünün 17’sinde fiyat artışı görüldü” dedi. Mayısta ayrıca, markette fiyatı en fazla artan ürünün yüzde 22 ile limon ve elma olduğunu söyleyerek “Limon ve elmadaki fiyat artışını yüzde 8 ile kuru üzüm, yüzde 6 ile kuru kayısı ve maydanoz takip etti. Markette fiyatı en fazla azalan ürün ise yüzde 49 ile sivri biber oldu. Sivri biberdeki fiyat düşüşünü yüzde 39 ile salatalık, yüzde 36 ile kabak, yüzde 34 buçuk ile patlıcan izledi” diye konuştu. Bayraktar, limondaki zammın yaklaşan bayramla birlikte artan talepten kaynaklandığını bildirdi.

BAKMADAN GEÇME!