‘Şoklara karşı dirençliyiz’ mesajı

Güncelleme Tarihi:

‘Şoklara karşı dirençliyiz’ mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2026 04:00

HAZİNE ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Ortadoğu’da hızlanan çatışmaların Türkiye ekonomisine yönelik bir değerlendirme geldi.

Haberin Devamı

“Jeopolitik gelişmeleri yakından izliyor, ekonomimize olası etkilerini tüm boyutlarıyla değerlendiriyoruz” diyen Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Ekonomimiz güçlü makroekonomik temellere sahip olup şoklara karşı dirençlidir. Bunu geçen yıl yurtiçinde ve yurtdışında yaşanan gelişmeler karşısında göstermiştir. Piyasaların sağlıklı işleyişinin devamı için ihtiyaç halinde gerekli tüm adımlar atılacaktır. Vatandaşlarımızın spekülatif haberlere itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz.”

BORSA PAYLAŞIMINA YALANLAMA

Öte yandan, bazı sosyal medya hesaplarında dolaşıma sokulan ‘Borsa İstanbul’un pazartesi günü işlemlere kapatılmasının değerlendirildiği ya da bu yönde bir karar alınacağına ilişkin iddialar’ üzerine Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de açıklama yaptı. “Yetkili kurumlar nezdinde buna yönelik alınmış veya değerlendirme aşamasında olan herhangi bir karar bulunmamaktadır” denilen açıklamaya şöyle devam edildi: “Söz konusu paylaşımlar, piyasalarda panik ve güvensizlik oluşturmayı amaçlayan açık bir manipülasyon girişimidir. Ekonomik istikrara zarar verme amacı taşıyan bu asılsız paylaşımlar hakkında gerekli yasal süreçler başlatılmıştır. Kamuoyunun finansal sistemin işleyişini hedef alan mesnetsiz iddialara itibar etmemesi; yalnızca resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaları dikkate alması önemle rica olunur.”

 

BAKMADAN GEÇME!