Şimşek: Yatırımcı algısı iyileşiyor

14.07.2017 - 10:46 | Son Güncelleme :
Şimşek: Yatırımcı algısı iyileşiyor | Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin darbe girişiminin üzerinden çok geçmeden toparlandığını söyleyen Mehmet Şimşek, küresel yatırımcının geri dönmeye başladığını ve fon akışındaki artışın sürdüğünü belirterek, "Türkiye'nin yatırımcı algısı şimdi iyileşiyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bir televizyon kanalında verdiği röportajda son 1 yılda alınan mesafeyi anlattı. Şimşek, ekonominin geldiği nokta ve yabancı yatırımcı algısına dair önemli açıklamalarda bulundu. Hain darbe girişiminin Türkiye'ye yapılan en büyük ihanet olduğunu belirten Mehmet Şimşek, “Hedef, Türkiye'nin demokrasisini rayından çıkarmaktı” dedi. Darbe girişiminin, ekonomiye etkisini sınırlı tutmak için büyük mücadele verdiklerini anlatan Mehmet Şimşek bunda başarılı olduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye hakkında oluşturulan olumsuz algı operasyonlarını bertaraf etmek için hain darbe girişiminden hemen sonra bütün küresel yatırımcılarla bir seri telekonferans gerçekleştirdiğini belirten Şimşek, “Ardından ben ve diğer bakan arkadaşlarla Tokyo'dan Washington'a kadar her tarafa gittik. Türkiye’nin esas hikâyesinde bir değişiklik olmayacağını bu hain darbe girişiminden çok geçmeden Türkiye’nin toparlanacağını söyledik. Türkiye’nin hukuk devleti ilkesini pekiştireceğini, demokrasisinin daha da güçlendiğini, darbe girişiminden sonra reformlarla temellerini sağlamlaştıracağını söyledik” dedi.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

'YATIRIMCI ALGISI ŞİMDİ İYİLEŞİYOR'

Yabancı yatırımcılara, Türkiye’nin son 15 yılda önemli yapısal reformlar gerçekleştirdiğini hatırlattıklarını belirten Şimşek, 'Bu reformlar sayesinde Türkiye’nin şoklara karşı dayanıklı olduğunu, kaygılanmayın geçici bir takım etkiler olabilir ama kalıcı bir tahribat olmayacak dedik. Haklı olduğumuz ortaya çıktı' diye konuştu.

Türkiye algısının hızla değiştiğini belirten Şimşek, “Yurtdışında FETÖ, bölücü terör örgütü ve diğer şer odaklarının yaptığı tüm olumsuz algı operasyonlarına rağmen Türkiye’ye küresel yatırımcı dönmeye başladı. Türkiye’ye fon akışı artmaya devam etti. Türkiye’nin yatırımcı algısı şimdi iyileşiyor” dedi.

Haberin Devamı

'REFERANDUMLA TÜRKİYE'NİN İSTİKRARI PEKİŞTİ'

Türkiye’nin etrafında yaşanan jeopolitik gelişmeleri hatırlatan Mehmet Şimşek, Türkiye'nin temellerinin sağlam olduğunu belirtti. Referandumla birlikte Türkiye'nin siyasi istikrarının da pekiştiğini anlatan Şimşek, Türkiye’nin önü açık, zayıf hükümetler dönemi Türkiye için geride kaldığını söyledi.

Yapılan düzenlemelerle iş dünyasının önünün açıldığını belirten Şimşek, “Bir daha hiç kimse darbe girişiminde bulunamaz. Çünkü darbe olmaması için gerekli reformları yaptık, milletimiz de kendi geleceğine sahip çıktı' dedi.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.525 Değişim: -0,06% Hacim : 84.989 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.476 18.04.2024 Yüksek 9.602
Açılış: 9.565
32,5482 Değişim: 0,23%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 32,6766
Açılış: 32,4917
34,7380 Değişim: 0,02%
Düşük 34,6430 19.04.2024 Yüksek 34,9703
Açılış: 34,7321
2.492,18 Değişim: 0,31%
Düşük 2.485,75 19.04.2024 Yüksek 2.501,09
Açılış: 2.485,75
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.