Savaş alacak sigortasına talebi arttırdı

Güncelleme Tarihi:

Savaş alacak sigortasına talebi arttırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2026 04:00

Sigortacılar, Trabzon’da, KOBİ’lerle bir araya gelerek, devlet destekli alacak sigortasını konuştu.

Haberin Devamı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) düzenlenen toplantıya TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve Türk Reasürans Genel Müdür Yardımcısı Ali Sertaç Canal katıldı.

Ali Sertaç Canal, Orta Doğu’daki savaş, ağırlaşan ekonomik koşullar ve konkordatoların devlet destekli alacak sigortasına talebi artırdığını belirterek, şunları söyledi: “Şu andaki koşullar güçlü sektör, güçlü oyuncu, güçlü firma algısını ortadan kaldırmış durumda. Belli sektörlerde o kadar ağır koşullar var ki, buradan çıkmak kolay değil. Bu yurtiçi satışlar için de ihracat için de geçerli. Bu da devlet destekli alacak sigortasına talebi artırıyor. 2025’in tamamında, işletmeler arasında 20 milyar dolarlık ticaret, alacak sigortası ile sigortalanmışken, 2026’nın ilk dört ayında bu tutar 40 milyar doları geçti. Bunun 30 milyar dolara yakını KOBİ’lerin, 11 milyar doları da KOBİ üste işletmelerin yaptığı satışlardan kaynaklanıyor. Toplamda da 42 bine yakın işletme alacak sigortası yaptırmış durumda.”

Haberin Devamı

Erkut Çelebi ise konuşmasında, son dönemde ekonomideki daralma, yüksek faiz ortamı, döviz kurunun düşüklüğü ve ihracatta yaşanan sorunların üreticiyi zora soktuğunu vurgulayarak, “İşletmeler alacaklarını alamıyor. Çünkü işler birbirine bağlı. Alacak sigortası gibi bir ürünün desteğinin olması bu dönemde özellikle KOBİ’ler için önemli” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!