Piyalepaşa’dan sonra sıra Hacıhüsrev’de... Büyük dönüşüme hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Piyalepaşa’dan sonra sıra Hacıhüsrev’de... Büyük dönüşüme hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2024 07:004dk okuma

İstanbul Piyalepaşa’daki kentsel dönüşüm için tam 10 yıl çalışan Polat Holding şimdi çok daha büyük bir alanda dönüşüme talip. Bu defa kamu-özel sektör işbirliği ile yapılması hedeflenen dönüşüm, Hacıhüsrev’de 250 dönüm alanda 5 binden fazla vatandaşı ilgilendiriyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da Beyoğlu ilçesine bağlı Piyalepaşa’da özel sektörün yaptığı en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atan Polat Gayrimenkul, şimdilerde bundan daha da büyük bir dönüşüm için hazırlık yapıyor. 80 dönüm arsada binden fazla hak sahibiyle tek tek anlaşarak Piyalepaşa İstanbul projesini hayata geçiren şirket, projeye komşu Hacıhüsrev’in dönüşümü için kolları sıvadı.

Ancak bu defa çok daha büyük bir alanda, çok daha fazla vatandaşla anlaşmak gerekecek. Bu nedenle de kamu işbirliği ile sürecin yönetimi planlanıyor. İstanbul’un merkezinde, gecekondu ve riskli yapılarla dolu bu alanda yapılması planlanan çalışmaları ve şirketin yeni dönem hedeflerini, Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel anlattı...

Piyalepaşa’dan sonra sıra Hacıhüsrev’de... Büyük dönüşüme hazırlanıyor
Kaan Yücel

Haberin Devamı

250 DÖNÜM ALAN 5 BİN HAK SAHİBİ

Piyalepaşa İstanbul projesi için 10 yıl çalıştıklarını, bunun 4-5 yılının anlaşma süreciyle geçtiğini hatırlatan Yücel, “Hacıhüsrev için şimdilik plan tarafında bir çalışma yapıyoruz, kamuya destek veriyoruz. Henüz yolun başındayız. Piyalepaşa’dan çok daha büyük ve zor bir alan. 250 dönümde, yaklaşık 5 bin hak sahibi var. Alanda tecilli binalar, kaçak yapılar, arsa sahipleri yani çözülmesi zor birçok bileşen mevcut. Yapıların çoğu ayakta zor duruyor, deprem olmadan yıkılacak vaziyette” dedi.

Bu alanda dönüşümü tek başına özel sektörün yapamayacağına vurgu yapan Yücel, “Belediye ve bakanlık da sürecin içinde. Zaten doğru dönüşüm de böyle olur. Kamu-özel sektör işbirliği sağlanırsa biz bu alanda dönüşümü yapmak isteriz” diye konuştu. Bir saha çalışması ve anket yapıldığını da belirten Yücel, Piyalepaşa tarafında tamamlanan evleri gören vatandaşların Polat’ı istediklerini anlattı.

AVRUPA’DA BÜYÜYECEK

Piyalepaşa İstanbul’un yanında Akatlar ve Levent’te yer alan konut projelerinin inşasına ve satışına devam ettiklerini, bir de Çengelköy’de butik bir kentsel dönüşüm planladıklarını söyleyen Yücel, yurtdışında da yatırıma hız vereceklerini aktardı. Macaristan Budapeşte’de üçüncü projeye başlayacaklarını ve böylece yatırımların 450 milyon Euro’nun da üzerine çıkacağını belirten Yücel, “Avrupa’da iş nasıl yapılır çok iyi öğrendik. Şimdi tecrübemizi başka şehirlere de taşımak istiyoruz. Berlin ve Atina en sıcak olduğumuz şehirler. Bugüne kadar Türk şirketleri yurtdışında taahhüt işleri yaptı, biz geliştirici rolüyle öncülük yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

EV ALAMAYAN ORTAK OLACAK... PROJE FONU KURUYOR

SERMAYE Piyasası Kurulu’nun (SPK) temmuz ayında yaptığı düzenlemeyle, gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF) projelere yatırım yapmasının önü açılmıştı. Sektördeki ilk ‘proje gayrimenkul yatırım fonu’ kuruluş haberi de Polat Gayrimenkul’den geldi. Devraldıkları gayrimenkul yatırım fonunu, proje gayrimenkul yatırım fonuna çevirmek için SPK’ya başvuruda bulunduklarını söyleyen Kaan Yücel, başvurularının kasım ayında sonuçlanmasını beklediklerini belirterek, “İlk onayı alanlardan biri olacağımızı düşünüyoruz. Hemen o fonla Piyalepaşa İstanbul Premium projemizdeki otelimizde yer alacak executive home’lar ile bir miktar konutu içine koyup kitle fonlamasına çıkacağız” dedi. Ev almaya parası yetmeyenlerin, zaman içinde ev almak isteyenlerin ya da bir projenin getirisinden faydalanmak isteyenlerin bu fonları tercih edebileceğini anlatan Yücel,  proje geliştirdikleri Macaristan’da da fon kurma aşamasında olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

GECEKONDU YERİNE SANAT MERKEZİ

Piyalepaşa İstanbul projesinin ilk etabında yaklaşık bin konut, ofis ve 1 kilometrelik alışveriş sokağını tamamladıklarını söyleyen Kaan Yücel, inşası süren ikinci etapta konut, otel ve gösteri merkezi yer alacağını söyledi. Gösteri merkezinin yükseleceği alanda geçmişte gecekondular olduğunu hatırlatan Yücel, “Bin metrekarelik bir alana yayılmış yaklaşık 1400 kişilik çok amaçlı bir salon ve 600 kişilik bir box salon ile İstanbul’a yakışan, son teknoloji uygulamalar ile donatılmış, yerli ve yabancı en gözde gösterilerin sergileneceği yeni bir performans ve sanat merkezinin yapımına başladık. 2026’da tamamlamayı ve sanatseverlerle buluşturmayı hedefliyoruz” dedi. Yücel, her iki etabın toplam yatırım değerinin 350-400 milyon dolar olduğunu ekledi.

Haberin Devamı

Piyalepaşa’dan sonra sıra Hacıhüsrev’de... Büyük dönüşüme hazırlanıyor

‘KONUT FİYATINI YABANCILAR DÜŞÜRDÜ’

KONUT fiyatlarındaki düşüşün ikinci elde yaşandığını, yeni konut projelerinde maliyet kaynaklı bir indirim olamayacağını ifade eden Kaan Yücel, yaşanan düşüşteki en önemli faktörün yabancılar olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Türkiye’den ev alan yabancı üç yıl geçince vatandaşlığı aldı. Ev de çok ciddi prim yaptı. Bu defa piyasasının altında rakamla satıp çıkmak istedi. İşte bu durum ikinci el piyasada fiyat dengesini bozdu. Eğer faizler cazip olsaydı bu düşüş yerli alıcı için fırsat olabilirdi ama olmadı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!