OYAK ve Renault Grubu Türkiye’deki ortaklıklarını yeniledi

29.06.2018 - 12:00 | Son Güncelleme :
OYAK ve Renault Grubu Türkiye’deki ortaklıklarını yeniledi | Ekonomi Haberleri

OYAK ve Renault Grubu yarım asırlık ortaklığını yeniledi. 26 Haziran’da Fransa’da yapılan imza töreninde taraflar ‘uyumlu ve güçlü işbirliğine 27 yıl daha devam’ kararı verdi.

OYAK ve Renault Grubu arasındaki 50 yıllık ortaklık güven tazeledi. MAİS Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş ile OYAK Renault Otomobil Fabrikaları’nın iki hissedarı 26 Haziran 2018’de Fransa’da imzaladıkları yeni ortaklık sözleşmesi ile ‘uyumlu ve güçlü işbirliğine 27 yıl daha devam’ dedi.Sözleşmeye OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem ve Renault Grubu Operasyondan Sorumlu Genel Müdür ve İcra Komitesi Üyesi Thierry Bolloré imza attı.

Haberin Devamı

Türk otomotiv endüstrisinin en köklü işbirliğini yeni döneme taşıyan sözleşme, Renault Grubu’nun Türkiye’deki endüstriyel ve ticari faaliyetlerini kapsıyor. MAİS, Renault ve Dacia marka otomobillerin satış ve satış sonrası, yedek parça ve servis hizmetlerini yürütmeye devam edecek.OYAK Renault da araç, motor ve vites kutusunun üretim ve ihracatında kilit rol oynamayı sürdürecek. Bu yeni sözleşme ile her iki tarafın hisse oran dağılımında bir değişiklik olmuyor (MAİS’te %51 OYAK, %49 Renault Grubu; OYAK Renault’da %51 Renault Grubu, %49 OYAK). Yeni sözleşme, ortak hedefleri Türkiye’de endüstriyel ve ticari liderliklerini sürdürmek olan iki ortak arasındaki ilişkilerin sağlamlığını kanıtlıyor.

Yeni ortaklık anlaşmasını değerlendiren OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem şunları söyledi: “Küresel bir oyuncu olarak OYAK ve grup şirketlerinin etkinliği, verimliliği ve karlılığını artıracak uygulamaları devreye alıyoruz. Otomotiv, en önem verdiğimiz faaliyetlerimiz arasında yer alıyor. Renault Grubu ile ortaklığımızı, bu sözleşme ile 27 yıl daha uzatmış bulunuyoruz. Bu birlikteliğin her iki gruba olduğu kadar, ülkemiz ekonomisine de önemli bir katma değer sağlayacak olmasından büyük heyecan ve gurur duyuyoruz. Otomotiv, yaklaşık 150 milyar dolar olan ihracat hacminden aldığı yüzde 21’lik pay ile lider sektör.

Haberin Devamı

OYAK Renault, 288 bin adetlik ihracat ile otomobil ihracatında 1’inci sırada yer alıyor. İç pazara gelince, Türk tüketicisinin OYAK ve Renault’ya olan güveninin bir göstergesi olarak 2017 yılını lider marka olarak tamamladık. Bu başarı, iki grup arasındaki sağlam işbirliği ve ortaklığın bir meyvesi. Bu anlaşma ile başlayacak yeni dönemde otomotiv grubu şirketlerinin karlılıklarında da önemli gelişme ve iyileşmeler sağlanacaktır. Yenilenen sözleşmenin, yeni başarıları beraberinde getireceğinden şüphemiz yok. Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

Renault Grubu Operasyondan Sorumlu Genel Müdür ve İcra Komitesi Üyesi Thierry Bolloré de şunları kaydetti: “Renault Grubu, anlaşmanın yenilenmesiyle bugün Türkiye’deki tarihinde yeni bir sayfa açıyor. 50 yıldır yer aldığımız ve halen Renault ve Dacia markalarımızla faaliyet gösterdiğimiz Türkiye’de MAİS’in katkılarıyla lider konumdayız. Türkiye globalde de Renault Grubu’nun 6. büyük pazarı.

Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük yatırımcılarından biri olup binek otomobil ihracatında 1. sırada yer alıyoruz. Ulaştığımız bu başarı dinamiğini, karşılıklı güven tazelediğimiz ortağımız OYAK ile sürdürmek istiyoruz. Renault Grubu’nun Türkiye ve Avrupa’daki başarısına katkı sağlayan Bursa’daki OYAK Renault Fabrikaları, kalite ve performans açısından Grup’un en iyi fabrikalarından biridir. Ortaklığımızın yenilenmesi, Renault için Türkiye’de yeni projeler geliştirmenin yolunu açıyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.