Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin şokları yönetme kabiliyetini güçlü şekilde ispatladığını söyleyen Şimşek, savaşın uzaması halinde durumu farklı bir araç setiyle yeniden değerlendireceklerini kaydetti. Bakan Şimşek, “Bu, bir dışsal şok. Olası senaryolara göre tabiri caizse çekmecemizde bizim bir tepki fonksiyonumuz var. Bu çerçevede süreci yönetiyoruz” diye konuştu.
‘RÜŞDÜMÜZÜ İSPAT ETTİK’
Şimşek, BloombergHT ve HaberTürk ortak yayınında Türkiye’nin şokları yönetme kapasitesinin iyi olduğunu belirterek, “Geçen sene bu program bütün bu şoklara karşı rüşdünü ispat etti. Bir taraftan da aslında bizim şokları yönetme kapasitemizin gerçekten güçlü olduğunu ortaya koydu” diye konuştu.
‘STOPAJ GÜNDEMDE YOK’
Şimşek, mevduat ve fonlardan alınan stopajda indirim beklentilerine yönelik soru üzerine, herkesten kazandığı ölçüde vergi almaya devam edeceklerini söyledi. Çok kazanandan daha çok vergi alınması yönündeki düzenlemelerin devam edeceğini vurgulayan Şimşek, “Paradan para kazananlardan vergi almaya devam edeceğiz. Onun için şu anda gündemimizde ne stopajda artış ne de indirim var. Vergi indirimi konusuna gelince; bir vergi affı niteliğinde yapılandırma arayışı söz konusuysa, asla. Çok net” ifadelerini kullandı.
Bakan Bayraktar: Stratejik rezervlerimiz yeterli
Merkez Bankası rezervleri arttı