Güncelleme Tarihi:

İstanbul’u 80’i aşkın ülkenin merkez üssü yapmak adına yoğun mesai harcayacaklarını söyleyen Nilay Tatlısöz, “Son 3 yılda Gemlik tesisine 20 milyon dolarlık yatırım yaptık. 2024 yılında üretim hacmi ve satış büyümesi açısından Castrol’ün en hızlı büyüyen bölgelerinden biri olduk. Türkiye; Çin, Hindistan ve ABD ile birlikte en fazla yatırım yapılan dört ana pazar arasında yer alarak küresel stratejideki önemini daha da pekiştirdi. Türkiye’deki merkez ofisimizden Castrol dünyası içerisinde 10 ülkeyi İstanbul’dan yönetiyoruz” ifadelerine yer verdi.
ELEKTRİKLİ DÖNEME HAZIRLIK
Elektrikli araçlar için özel sıvı ürettiklerini de belirten Tatlısöz, “Yollarda olan her üç elektrikli aracın ikisinde Castrol’ün elektrikli araç sıvıları var. Bildiğiniz gibi elektrikli araçlarda motor yağı yok ama orada başka sıvılar bulunuyor. Batarya soğutma sıvıları ve transmisyon sıvıları gibi sıvılar kullanılıyor. Yapay zeka teknolojileri ve data center yatırımları hızlı büyüyor. Bu alanlarda da iddialı soğutma ürünlerimiz var” dedi.
Tatlısöz, “2024, bizim için üretim ve satışta rekor yılıydı. Her 3 araçtan birinde, her iki motosikletten birinde Castrol var. Türkiye’de sattığımız ürünlerin yüzde 90’ına yakınını Gemlik’te üretiyoruz. Burada 64 yıldır üretim yapıyoruz. Avrupa üretiminin yüzde 23’ünü biz gerçekleştiriyoruz. En büyük tank depolama kapasitesine sahip tesis de bizde” dedi.
Verilen bilgilere göre, Türkiye’deki madeni yağ pazarının büyüklüğü, 465 bin ton. Otomotivde kullanılan madeni yağ miktarı 265 bin ton. 2024 yılında Castrol’ün Gemlik’te ürettiği yağ miktarı ise 123 milyon litre.
ÜRETİCİLERLE İŞBİRLİĞİ
Otomotiv üreticileriyle yaptıkları işbirliklerinin önemine değinen Tatlısöz, “Ford, Renault, Volvo stratejik partnerimiz. Hem ilk dolum yağlarında hem de yetkili servislerinde varız. Bütün Volkswagen Grubu, Porsche, Skoda bizim en ağırlıkta çalıştığımız markalar. Satışlarımızın yüzde 65’ini otomotiv sektörüne yapıyoruz” diye konuştu.
YAĞ DEĞİŞİMLERİ GECİKTİRİLİYOR
MOTOR yağının araç üreticileri tarafından belirlenen periyotlarda değiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Tatlısöz, “Son dönemde yağ değişim zamanını geciktirenlerde artış var” dedi. Tatlısöz, motor yağlarının mevsim ve coğrafyaya uygun seçilmesinin önemine de vurgu yaptı.