Mısır’dan Türk şirketlere ticaret çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Mısır’dan Türk şirketlere ticaret çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2025 04:00

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mısır Arap Cumhuriyeti Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mısırlılar Bakanı Bedr Abdulati ile TOBB İkiz Kuleler’de bir araya geldi.

Haberin Devamı

Basına kapalı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Hisarcıklıoğlu, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştiğini, bu durumdan Türk iş dünyası olarak mutluluk duyduklarını söyledi.

1200 ŞİRKET

Türk iş dünyasından bin 200’e yakın firmanın Mısır’da yatırımı olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Biz iş dünyası olarak her yıl Mısır’dayız. Sıkıntılarımızın çözümünde Mısır’dan her zaman destek gördük. Şimdi son dönemdeki siyasi gelişmelere bağlı olarak ihracatımız da gelişiyor. Cumhurbaşkanımızın koyduğu bir hedef var; 15 milyar dolarlık bir hedef. İnşallah iki taraflı bu hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. Mısır Arap Cumhuriyeti Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mısırlılar Bakanı Abdulati ise Türk şirketlerinin Mısır’daki yatırımlarından dolayı kıvanç duyduklarını vurguladı.

Haberin Devamı

İŞBİRLİĞİ KARARI

Abdulati, “Gerekli olan bütün kolaylıkları temin ediyoruz. Daha fazla sayıda Türk şirketinin gelip Mısır’da yatırım yapmasını ve ürünlerini arz etmek istiyoruz. Rifat Bey ile yaptığımız konuşmada Afrika kıtasında ortak işbirliği yapma kararı aldık. Sanayide birlikte yatırım yapma hareketine sahip olabiliriz. Gıda güvenliği, enerjinin her türlüsü, tekstil alanlarında işbirliğinin artırılmasını istiyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!