Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2003 09:47
Sabancı Grubu`nun Akbank`ı, Koç`un şirketleriyle ikinci işbirliğine imza attı. Akbank, Axess için Migros ile işbirliğinin ardından şimdi de Ali Koç`un ekibinin yarattığı ‘Paro’da birlikte çalışmaya başladı. ‘Paro’, Axess sayesinde 1.3 milyonu aşan tüketiciye ulaşma fırsatı yakaladı.
AKBANK`ın, ‘Axess’i ile Koç Bilgi Grubu`nun ‘Paro’su birlikte çalışmaya başladı. Bu işbirliği sonrasında iş dünyasının iki dev kuruluşu Sabancı ve Koç, Migros ile Axess işbirliğinden sonra bir defa daha birlikte çalışmayı tercih etti.
Koç Topluluğu Bilgi Grubu`nun, tüketici, şirket ve perakende satış noktalarını bilgisayar ortamında buluşturan ‘Paro’ sistemi ile Sabancı`nın Akbank`ı tarafından geliştirilen kredi kartı ‘Axess’, ‘Önce tüketici’ anlayışıyla işbirliğine yöneldiği açıkladı.
Bu işbirliği sayesinde, Axess kartı kullanıcıları, Paro`nun sağladığı bilgisayar alt yapısı ile daha iyi tanınacak ve tüketim alışkanlıkları, çok daha iyi bilinen kişiler haline gelecek.
Böylelikle, alışverişlerinde Axess`i kullandıkları anda ‘tüketim alışkanlıkları belirlenmiş müşteri olarak’ kendisine en uygun promosyon kampanyasından haberdar edilecek. Ayrıca, Axess kullanıcıları, yine Paro`nun teknolojik sunumu ile alışveriş yaptığı anda kazandığı promosyon ürünlerini de alabilecek.
Dün Axess ile Paro arasındaki işbirliğinin tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Axess`in piyasaya sunulduğu 26 Kasım 2001 tarihinden sonra hızla büyüyüp 1.3 milyon aşkın tüketiciye ulaştığını ve Avrupa`nın en hızlı büyüyen kart markası haline geldiğini belirterek, ‘‘Akbank ile Koç Bilgi Grubu işbirliği sayesinde Axess ve Paro, müşterilerimize daha çok kazandıracak. Bu işbirliği müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha iyi analiz etmek, bu analizler sonucu belirlenen tüketici ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmek amacıyla yapıldı’’ dedi.
Koç Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç da tanıtım toplantısındaki konuşmasında, Türkiye`nin en önemli özel sektör kuruluşlarından ikisinin
güçlerini Paro ve Axess ile birleştirdiğine dikkat çekerek, ‘‘Paro ve Axess tüketiciye, şirkete ve bankaya ‘kazan, kazan ve de kazan` dedi. Paro üzerinden Axess kart müşterileri, Paro ve Axess üye işyerlerinden kendilerien özel kampanya ve avantajlardan yararlanabilecekler. Paro önümüzdeki günlerde Migros dışında işyerlerini de sisteme alarak tüketicilere daha fazla fayda sağlayacak’’ diye konuştu.