‘Kira fiyatlarını düşürmekte kararlıyız’

Güncelleme Tarihi:

‘Kira fiyatlarını düşürmekte kararlıyız’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2025 04:00

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları Programı kapsamında Trabzon’da AK Parti İl Teşkilatı üyeleri, belediye başkanları ve milletvekilleri ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Bir yandan depremden etkilenen 11 ili tekrar ayağa kaldırırken; bir yanda da tüm illerde çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Kurum, “Özellikle konut arzının çözülmesi, kira fiyatlarının düşmesi ve dar gelirli vatandaşımızın ev sahibi olması noktasında da adımlarımızı kararlılıkla atmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar 1 milyon 704 bin sosyal konutu 23 yıllık süreçte ülkemize, milletimize kazandırdık. Bu projelerle birlikte, TOKİ Başkanlığımızla yaptığımız inşa faaliyetleriyle birlikte 5 milyon dar gelirli vatandaşımızı güvenli ve modern yaşam alanlarına kavuşturmanın mutluluğunu yaşadık. Ülke geneline 280 bin sosyal konutun inşası devam etmektedir” dedi.

SOSYAL KONUTLAR GELİYOR

Trabzon’da alt yapıdan üst yapıya, kentsel dönüşümden sosyal konutlara, sokak sağlamlaştırmasına kadar 57 milyar liralık yatırımı tamamladıklarını belirten Kurum, yıl sonunda başlatılacak sosyal konut seferberliğine de değindi. Kurum, “Bu kampanyada gençlerimize, en az 3 çocuğu olan ailelerimize avantajlar sağlayacağız. Tabii Trabzon’umuzda da kira fiyatlarının düşmesi, dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmesi amacıyla da kampanya kapsamında yeni sosyal konutları hem merkezde hem de ihtiyaç duyulan ilçelerde yapıyor olacağız” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!