Güncelleme Tarihi:

Uluslararası ticari uçuş yolcularına hizmet verecek JETEX-İGA Genel Havacılık Terminali’nin İstanbul’u özel havacılıkta küresel merkez haline getirme hedefinin önemli bir adımı olduğu vurgulandı. Terminalin açılış töreninde konuşan İGA Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, İGA İstanbul Havalimanı’nın güçlü altyapısı ve kesintisiz operasyonuyla başta ülke ekonomisi olmak üzere Türkiye’nin havacılık sektörüne, turizmine, ticaretine ve kültür yaşamına önemli katkılar sunacağını belirtti.
‘GELECEĞE MİRAS’ VURGUSU
İGA İstanbul Havalimanı’nın 340’tan fazla destinasyona ve 140’tan fazla ülkeye ulaşım sağladığının altını çizen Kalyoncu, “Yalnızca bir havalimanı değil, geleceğe miras bırakılacak bir eser olarak tasarlanan bu proje; ülkemizin ekonomisine, turizmine ve uluslararası ticaretine değer katıyor. Yolcu kapasitesinin 120 milyona taşınması, yılın ikinci yarısında açılacak olan dördüncü pist, otel yatırımları ve şimdi de faaliyete geçen JETEX-İGA Genel Havacılık Terminali ile birlikte İGA İstanbul Havalimanı, özel havacılıkta da dünyanın göz bebeği olmaya kararlıdır” ifadelerini kullandı.
Törene katılan JETEX Kurucusu ve CEO’su Adel Mardini ise İstanbul’un binlerce yıllık tarihi ile genç ve dinamik bir enerjiyi harmanlayan çok kültürlü bir merkez olduğunu ifade etti. Mardini sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hem özel jet hem de ticari havayolu yolcuları için son teknolojiye sahip bu deneyimi titizlikle tasarlamak adına büyük emek verdik. Ödüllü JETEX misafirperverliği ile dünyayı burada ağırlamayı dört gözle bekliyoruz.”
‘İSTANBUL İÇİN STRATEJİK YATIRIM’
Açılışta konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, JETEX-İGA Genel Havacılık Terminali’nin, İstanbul Havalimanı’nı özel havacılıkta küresel merkeze dönüştürecek stratejik bir yatırım olduğunu belirtti. Bakan Uraloğlu, “Bu terminal, havalimanımızın küresel bağlantı gücünü özel havacılık segmentinde önemli ölçüde artıracaktır” dedi. Havalimanlarının artık çağdaş dünyanın kalbi gibi işlediğini dile getiren Uraloğlu, İstanbul’un dört saatlik uçuş mesafesiyle 1.5 milyar insanın yaşadığı 67 ülkeye erişim sağlayan eşsiz bir konuma sahip olduğunu ifade etti. Uraloğlu, bu yıl havayolunda Türkiye genelinde 270 milyon, İstanbul Havalimanı’nda ise 90 milyon yolcu taşımayı öngördüklerini sözlerine ekledi.