İtalya’dan 20 milyon Euro’luk ‘yeşil’ gelir

Güncelleme Tarihi:

İtalya’dan 20 milyon Euro’luk ‘yeşil’ gelir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2025 04:00

IC Enterra Yenilenebilir Enerji, yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimini yılın ilk yarısında yüzde 12.6 yükseltti. Toplam kurulu gücü 500 MW’a yaklaşan 9 hidroelektrik ve bir güneş santrali ile elektrik üretimi gerçekleştiren şirket, 1 milyon hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabiliyor.

Haberin Devamı

Şirketin yatırımlarını ve hedeflerini dün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında anlatan IC Enterra CEO’su Cem Aşık, yurtiçinde ve yurtdışındaki yenilenebilir enerji yatırımlarıyla orta vadede bugünkü kurulu gücünün iki katını aşmayı hedeflediklerini belirtti.  Aşık, “Yılın ilk yarısında elektrik üretimimizi yüzde 12.6 artırarak 813 MWh’ye ulaştık. Gelirlerimiz 2.4 milyar TL’ye çıktı, faaliyet kârımız 985 milyon TL oldu” dedi. Yurtdışı yatırımlarına İtalya ile açıldıklarını belirten Aşık,  “İtalya’da 100 MW’lık iki rüzgâr projesi geliştiriyoruz. İzin süreçlerinin tamamlanmasından sonra santralların inşa sürecine başlayacağız. Bu ülkede yatırımlarımız faaliyete geçtiği zaman 20 milyon Euro’luk ek gelir yaratmış olacağız. Hedefimiz, Türkiye’den doğan ama küresel ölçekte bir yenilenebilir enerji oyuncusu olmak” dedi.

Haberin Devamı

Sektörün geleceğinde depolama teknolojilerinin kritik rol oynayacağını söyleyen Aşık, depolamaya 600 milyon dolar yatırım yapacaklarını belirtti.

 

BAKMADAN GEÇME!