İş güvenliğine yapay zekâ desteği

Güncelleme Tarihi:

İş güvenliğine yapay zekâ desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2025 04:002dk okuma

ÖKSÜT Madencilik, yapay zekayı iş güvenliği için devreye aldı.

Haberin Devamı

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, “Teknolojinin desteğiyle, maden sahamızda sürücü yorgunluğuna bağlı kazaları önemli ölçüde azaltmayı başardık. Ayrıca, tehlikeleri anlık olarak tespit etmek ve riskli bölgelerde proaktif güvenlik önlemleri almak amacıyla, veri odaklı risk haritaları oluşturan yapay zeka tabanlı risk tespit sistemini devreye alıyoruz” dedi.

UYGUNSUZSA UYARIYOR

Bickford bir grup basın mensubuna yaptığı açıklamada, yapay zekâ ve dijital teknolojilerin sorumlu madencilik hedeflerine ulaşmada önemli bir destekçi olduğunu belirterek, “Yapay zekâ ve dijital dönüşüm, iş güvenliği süreçlerinde riskleri azaltmamıza ve kazaları önlememize imkân tanıyor. Bu da çalışanlarımızın güvenliği için kritik bir adım” dedi. Sistemin bir uygunsuzluk algıladığında müdahale ekibini anında uyardığını kaydeden Bickford, bu proaktif yaklaşımın hızlı müdahale ile kazaların önlenmesini sağladığını vurguladı. Ayrıca, sahadan sensörler ve IoT (The Internet of Things- Nesnelerin İnterneti) teknolojisi aracılığıyla topladıkları verileri yapay zekâ ile analiz ettiklerini belirten Bickford, bu analizler sayesinde, yüksek risk taşıyan bölgelerin risk haritalarını çıkararak gerekli önlemleri alabildiklerini kaydetti. Bickford, veri odaklı risk haritaları oluşturan yapay zeka tabanlı risk tespit sistemi ile tehlikeleri anlık olarak tespit ettiklerini ve riskli bölgelerde proaktif güvenlik önlemleri alabildiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

GEÇEN YIL ÜRETİM 32.2 TON

Türkiye’de altın üretiminin düşüş eğiliminde olduğunu ve 2024’te toplam 32.2 ton üretim yapıldığını anlatan Bickford “Türkiye’de rezerv keşfinden üretime geçiş süreci ortalama 10 yıl sürüyor ve verilen 700 madencilik ruhsatından yalnızca 2’si madene dönüşebiliyor” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!