Greenpeace dev tazminata mahkum oldu

Güncelleme Tarihi:

Greenpeace dev tazminata mahkum oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2025 08:00

Greenpeace Teksas petrol firmasına 660 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Haberin Devamı

Greenpeace, Teksas merkezli petrol şirketinin yaklaşık on yıl önce bir petrol boru hattına karşı düzenlenen protestolarla bağlantılı olarak çevre grubunu iftira atmakla suçlamasının ardından Energy Transfer Partners LP'ye 660 milyon dolardan fazla tazminat ödemeye mahkum edildi.

Kuzey Dakota'daki bir jüri, Greenpeace ve ABD'deki kuruluşlarını, Dakota Access boru hattındaki protestolara katılımı nedeniyle hakaret, komplo ve diğer iddialardan sorumlu buldu. Eyaletin batısından Illinois'in güneyine uzanan boru hattının inşası aylarca süren protestolara yol açmış, çevreciler ve polis arasında yaşanan çatışmalar uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmişti.

“Temyize gideceğiz. Ve bu konuda sonuna kadar mücadele etmeye hazırız” diyen Greenpeace, web sitesinde yaptığı açıklamada davayı ‘haksız’ olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Energy Transfer, daha önceki bir şikayete göre, protestoların yarattığı olumsuz tanıtımın “yüz milyonlarca dolar” kaybetmesine neden olduğunu ve sermaye piyasalarından para toplama kabiliyetine zarar verdiğini iddia ederek maddi tazminat talep etmişti.

North Dakota Monitor'da yer alan bir habere göre, jüri Greenpeace'i protestocuların verdiği iddia edilen zararlardan sorumlu bulmadı ancak Energy Transfer'in işine müdahale ettiğine karar verdi.

BAKMADAN GEÇME!