Gençler 50 saniyede girişimlerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Gençler 50 saniyede girişimlerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2025 04:00

Halkbank’ın girişimcilere özel olarak hazırladığı Jet Luck yarışması, bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanından gelen yenilikçi fikirleri, İstanbul Finans Merkezi’nde, Halkbank Kuleleri’nde bir araya getirdi. Final etabında yarışan 12 girişimci; yeni nesil dijital teknolojiden, sürdürülebilirlik ve insan kaynaklarına kadar uzanan projeleriyle jüri karşısına çıktı.

Haberin Devamı

“Asansör konuşması” ilkesinden ilhamla tasarlanan yarışmada finalistler, 50 saniyelik kısa bir asansör yolculuğunda, iş fikirlerini jüri üyelerine sunma şansı buldu. İlk aşamada 12 girişimle başlayan yarışmada, jüri değerlendirmeleriyle girişimciler sunum aşamasına kaldı ve final puanlamalarıyla ilk 3 belli oldu. Jet Luck yarışmasının birincisi Guiderverse adlı girişimiyle Serkan Işıklı oldu. Yiğitalp Gökmen’in IDD adlı girişimi ikinci olurken; üçüncülüğü ise ReLUfy girişimi ile Lara Aboulaban ve Smellcontrol adlı girişimi ile Yasin Karaca paylaştı.

‘HER FİKİR UMUT VERİCİ’

“87 yıldır üretimi, bilgiyi, emeği ve kalkınmayı destekliyoruz” diyen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan,  “Günümüz teknoloji çağında girişimciliği katma değerli üretimin ve kalkınmanın en önemli anahtarı olarak görmekteyiz. Jet Luck yarışmasında yarışan her bir girişimcimiz de bir sorun karşısında önce düşünen, sonra çözümü tasarlayan ve uygulayan bireyler olarak karşımıza çıkıyor. Hayalleri, cesaretle ve sorumluluk duygusuyla harmanlayan girişimcilerin her bir fikri, bizlere umut veriyor” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!