Gabar’da üretim 80 bin varile ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Gabar’da üretim 80 bin varile ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2025 04:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’deki petrol üretiminin yaklaşık 10 yılda üç kat arttığını belirterek Şırnak Gabar’daki üretimin 80 bin varile ulaştığını açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen iftara katılan Bakan Bayraktar, gençlere enerji yatırımları hakkında bilgi verdi. Sakarya Gaz Sahası’ndaki günlük üretim ile 3 milyon hanenin gaz ihtiyacının karşılandığını söyleyen Bayraktar, bir dönem terörle anılan Şırnak Gabar’da 2021 yılında Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşfini gerçekleştirdiklerini anlatarak “O sahadan biz bugün 80 bin varil petrol üretiyoruz” dedi.

‘O TÜRKİYE UZAK DEĞİL’

Ekonomideki kırılganlığın nedenlerinden birinin de enerjide dışa bağımlılık olduğunu yineleyen Alparslan Bayraktar, şöyle konuştu: “Bu bağımlılığın çözülmesi halinde dar gelirliler, sabit gelirliler ve enflasyon ile ilgili bütün sıkıntılar ortadan kaldırılacak. Bakın her yıl dışarıya 70, 80, 100 milyar dolar enerji için para ödüyoruz. Bu paranın bizim kasamızda kaldığı bir Türkiye’yi düşünün. İnşallah bu Türkiye çok uzak değil.”

Haberin Devamı

‘GENÇLERİMİZE İHTİYACIMIZ VAR’

Bayraktar konuşmasında Ak Parti döneminde yapılan başarılı aramalara dikkat çekti. Sözlerini gençlere seslenerek tamamlayan Bakan Bayraktar, şu çağrıda bulundu: “İnanmış, çalışkan, meseleye hâkim gençlerimize ihtiyacımız var. İnşallah sizler de kendine güvenen, duruşu olan, iz bırakan Türk gençliği olarak o kardan aydınlık yarınlara hep birlikte ulaşacaksınız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!