Güncelleme Tarihi:

IMF ve Dünya Bankası’nın her sene düzenledikleri Bahar Toplantıları, bu yıl 21-26 Nisan’da Washington’da yapılacak. Birçok ülkenin maliye bakanlarının, merkez bankası başkanlarının, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyenlerin katılacağı toplantının ana teması ‘İstihdam-Refaha Giden Yol’ olacak.
Dünya ekonomisine ilişkin kritik konuların masaya yatırılacağı toplantılarda, bu yıl Trump yönetiminin tarifelerinin tartışmaların merkezinde yer alması bekleniyor.
AŞAĞI YÖNLÜ REVİZYON BEKLENTİSİ
IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Bahar Toplantıları öncesi küresel ekonomik görünüme ilişkin yaptığı konuşmada tarifelere geniş yer ayırmıştı.
Ekonomilere ilişkin yeni büyüme projeksiyonlarında önemli aşağı yönlü revizyonların olacağına işaret eden Georgieva, ancak resesyon öngörmediklerini kaydetti.
Georgieva, bazı ülkeler için
enflasyon tahminlerinde ise artışlar görüleceğini belirtti.