FED yetkililerinden 'faiz' açıklamaları

Güncelleme Tarihi:

FED yetkililerinden faiz açıklamaları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 09:10

FED yetkilileri "faiz artırımı" için farklı görüşlerlerde bulundu.

Haberin Devamı

İki Fed yetkilisi, güçlü dolar ve yurtdışındaki zayıflığın enflasyonu yukarı itmeye yönelik çabalara zarar vermesinden dolayı bri sonraki faiz artırımının zamanlaması konusunda temkinli olunması uyarısında bulunurken, üçüncü bir Fed yetkilisi, faiz artırımı için durumun açık olduğunu söyledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ve Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan'ın Salı günkü değerlendirmelerin, Fed Başkanı Janet Yellen'ın politika sıkılaştırılmasında yavaş bir yaklaşım gerektiği yorumunu desteklemesi, 26-27 Nisan'daki FOMC toplantısında yetkililerin faiz artırımında aceleci olmayacağı yolundaki beklentileri güçlendirdi. Ardından, Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker sıkılaştırmayı destekleyici yönde konuşurken, San Francisco Fed Başkanı John Williams bu yıl iki ya da üç faiz artırımının makul bir beklenti olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), geçen ayki toplantısında, küresel ekonomik ve finansal risklere dikkat çekerek, gösterge faiz aralığını değiştirmeyerek yüzde 0.25-0.50'de bıraktı. 15-16 Mart toplantısında açıklanan tahminler, Aralık ayındaki dört faiz indirimi beklentisinin ikiye düştüğünü gösterdi. Yatırımcılar ise, faiz vadeli işlemler verilerine göre, bu yıl yalnızca bir faz artırımı bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!