Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2003 10:09
Renault`nun sadece Bursa`da üretilip, 84 ülkeye ihraç edilecek Megan II Sedan modeli eylülde piyasaya çıkacak. Renault Uluslararası Operasyonlar Direktörü Luc Alexandra Menard, ‘‘Renault`nun yurtdışı fabrikaları arasında en iyisi Bursa. En iyi seçimi yapıp, Megan II Sedan`ı burada ürettik’’ dedi.
Renault Uluslararası Operasyonlar Direktörü Luc Alexandra Menard, Türkiye`de 40 yıldır üretim yaptıklarını ve burada olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Sadece Türkiye`de üretilen ve 84 ülkeye ihraç edilecek olan Megane II Sedan`ın tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Menard, Bursa`nın artık sadece Türkiye pazarı üretim yapan bir fabrika olmadığını kaydetti. Megane II Sedan modelinin üretimi için Bursa`yı seçmelerinin nedenini, ‘‘Şunu biliyorduk ki, Renault`nun yurtdışındaki fabrikaları arasında en iyisi Bursa`ydı. O yüzden fabrikalar içindeki rekabette en iyi seçimi yaptık. Bursa`ya karar verdik’’ şeklinde açıkladı.
Megane II Sedan modelinin Bursa`da üretiminin çok önemli olduğunun altını çizen Menard, ‘‘Bursa fabrikasında daha önce eski Megane ve Clio Symbol modelleri üretiliyordu. Ancak Megane II Sedan modeli, bu modellerden tamamiyle farklı. Bu araç komplike bir ürün ve modern bir fabrikada üretiliyor. Megane II Sedan`ı üretmek için üretim hatlarını, teknolojiyi kısacası herşeyi yeniledik. 200 milyon
Euro`luk yatırım yapıldı’’ dedi.
Megane II Sedan`ın Türkiye`den dünya pazarlarına ihraç edileceğini kaydeden Menard, şöyle devam etti: ‘‘Türkiye pazarı daha çabuk canlanır, diğer ihraç pazarlarda da iyileşme olursa, ihracat rakamlarımız büyüyebilir. Bursa`da kapasite imkanlarımız var. Günde 250 araç üretiyoruz. Bu rakamın üstüne çıkabiliriz. Bu Renault için de, Türkiye için de iyi olur. Herkes için iyi olur.’’
EYLÜLDE YOLLARDA
Renault, Megane II Sedan modelini eylül ayı başında satışa sunacak. Avrupa`dan önce Türk otomobilseverlerin beğenisine sunulan Megane Sedan, Renault yetkili satıcılarında sergilenmeye başlandı. Oyak Renault Bursa fabrikasında 5 aydır üretimi devam eden ve 10 binden fazla üretilen Megane Sedan modeli, 12 Eylül`de sırasıyla Avrupa`da ve tüm dünyada satışa sunulacak.
Megane II Sedan, toplam 7 farklı karoseri tipinden oluşan Megane ailesinin Türk üyesi. Megane II Sedan, öncelikle Avrupa`nın güney ve doğu ülkeleri ile Batı Avrupa dışında yer alan pazarlara yönelik bir model. Megane II Sedan, Türkiye`de 1.4 lt 98 beygir, 1.6 lt. 115 beygir ve 2.0 litre 136 beygir olmak üzere üç benzinli motor seçeneğiyle satışa sunulacak. Megane II Sedan`da 5 ve 6 vitesli düz ve 4 kademeli otomatik şanzıman seçenekleri bulunuyor. Megane II Sedan`ın fiyatı 29 milyar 171 milyon lira ile 46 milyar 237 milyon lira arasında değişiyor.
Aybar: Türkiye krizden hızla çıkıyor
Pamukkale-Aphrodisias-Çeşme arasında yapılan bir test sürüşüyle tanıtılan ‘‘Made in Turkey’’ damgalı Megane II Sedan için düzenlenen toplantıya, Renault Uluslararası Operasyonlar Direktörü Luc Alexandra Menard, Renault Endüstriyel Tasarım Direktörü Patrick le Quement, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ve Oyak Renault Genel Müdürü Alain Gabillet de katıldı. İbrahim Aybar, Megane II Sedan için ön siparişleri alındığını belirterek, Renault`nun yüzde 6.5-7 arasındaki pazar payının Megane II Sedan`la birlikte yükseleceğini söyledi. Türkiye`nin hızlı bir şekilde krizden çıktığını belirten Aybar, şöyle konuştu: ‘‘Güven yerleşti. Pazar iyi bir noktaya gelecek. Bu yıl başında pazar tahminimiz 120 bin adetti. Bugün bu rakamı 175 bin adete çıkardık. Ancak bu rakam daha da yükselebilir. 20 yaş ve üstü otomobillere uygulanan ÖTV indirimi, bu yıl etkili olamasını bekliyoruz. Ancak önümüzdeki yıl satışlara daha fazla etki edecek. 2004 yılında pazarın 200 binin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Ancak artık istikrarsızlık istemiyoruz. ’’
Megane II Sedan ‘doğuştan sedan’
Renault Endüstriyel Tasarım Direktörü Patrick Le Quement, sadece Türkiye`de üretilen Megane II Sedan modelinin, hem şık hem de sportif bir tasarımı olduğunu söyledi. Megane ailesinin Renault`nun en önemli modeli olduğunu belirten Le Quement, otomobilin en önemli özelliğinin ailenin diğer modelleri gibi projenin başından itibaren tasarlandığını söyledi. Megane ailesinin 7 üyeden oluştuğunu söyleyen Le Quement, ‘‘Megane II Sedan tasarımı, diğer üyelerle birlikte yapıldı. Bir bütün halinde çizildi. Doğuştan sedan olarak tasarlandı. Dinamik bir ruha sahip, şık ve sportif bir otomobil oldu’’ dedi.
Renault`nun yenilikçi ve cesaretli olduğunu söyleyen Le Quement, ‘‘Biz stilimizden dolayı rakiplerimizden farklıyız. Modellerimize uzaktan bakıldığında hemen farkediliyor’’ diye konuştu. Tasarımcının risk aldığını söyleyen Le Quement, şöyle devam etti: ‘‘Ancak en büyük risk hiç risk almamaktır. Bu mesleğe tutkuluyum. Az uyuyorum. Günde en az 10 saat çalışıyoruz. Mesleğime olan tutkum, ilk günkü gibi devam ediyor. Renault markasını çocukluğumdan beri severdim. Ford ve VW`de çalışırken, 13 defa başvurmuş ancak kabul edilmemiştim. ’’