ECB bankalara uzun vadeli finansmanı ele alacak

Güncelleme Tarihi:

ECB bankalara uzun vadeli finansmanı ele alacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2019 14:04

Avrupa Merkez Bankası Başekonomisti Praet, "Avrupa Merkez Bankası bankalara yeni uzun vadeli kredi sağlayıp sağlamamayı 'çok yakında' ele alacak" dedi.

Haberin Devamı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başekonomisti Peter Praet, ECB'nin bankalara yeni uzun vadeli kredi sağlayıp sağlamamayı "çok yakında" ele alacağını ancak şartlarına hemen karar veremeyebileceğini belirtti.

Praet, yeni Hedefe dönük Uzun Vadeli Finansman Operasyonu (TLTRO) hakkında ise "Çok yakında Hükümet Konseyi'nde görüşme yapılacak. Bu, o zaman karar alacağımız anlamına gelmiyor" dedi.

##$HABER_1452993$##

Praet "Bankacılık sektörü için netliğin önemli (önemli) olduğunu düşünüyorum, ancak bu çok karışık olduğu için TLTRO'nun parametrelerine ilişkin olmayabilir" dedi.

Reuters’ın haberine göre; ECB'nin gelecek yıl vadesi dolacak önceki TLTRO'nun "son derece cömert" olduğunu ifade etti.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BAKMADAN GEÇME!