Güncelleme Tarihi:
Dul ve yetim Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar oldu, sorusu yaklaşan bayram öncesi vatandaşların odaklandığı konulardan oldu. SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerine ödenen bayram ikramiyesi 2025 zammı 4 bin liraya yükseltildi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in açıklamasıyla belli olan emekli bayram ikramiyeleri ile doğum yardımına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Emeklilerin bayram ikramiyesiyle ilgili çalışma yapacağız" demişti. Emekli bayram ikramiyesinin artması ile dul ve yetim Ramazan Bayramı ikramiyesi de zamlanacak. Emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi ödeniyor. Peki, dul ve yetim bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Ramazan Bayramı dul ve yetim ikramiyesi ne kadar oldu? İşte, ayrıntılar.
Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin zamlı ikramiyeleri hesaplarına yatırılacak. Bayramın 30 Mart tarihine denk gelmesi sebebiyle zamlı ikramiyelerin 24 Mart Pazartesi - 28 Mart Cuma günleri arasında yatırılması bekleniyor.
Bu tarihler aralığında da dul ve yetim bayram ikramiyelerinin ödenmesi ön görülüyor. Ancak kesin tarih Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yada SGK tarafından açıklanacak. Tahsis numarasının son rakamına göre ödemeler yapılacak. Konuyla ilgili açıklamalara haberlerimizde yer vereceğiz.
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, bayramın içinde bulunduğu ayda 5510 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, Ramazan ve Kurban bayramlarında düzenlemede yer alan esaslara göre ve belirlenen günlerde bayram ikramiyesi ödenmektedir.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL'den 4 bin TL'ye çıkarıldığını duyurdu.
Emekli bayram ikramiyesinin 4 bin liraya yükseltilmesi ile doğum yardımına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in açıklamaları şöyle:
Emeklilerimize verilen Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiye tutarında yapılan değerlendirmeler sonucunda, bütçe dengeleri de dikkate alınarak ikramiyeyi 3 bin TL'den 4 bin TL'ye çıkarıyoruz. Yaklaşık 16 milyon emeklimiz var. Bu artışla beraber toplamda bütçe karşılığı 30 milyarın üstünde bir rakamı da bütçe dengelerini dikkate alarak Maliye ve Hazine Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Bey'in başkanlığında Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda çalışmalar tamamlandı. Bu oran belirlenerek kanun teklifimize de yer verilmiş oldu. Bütçemize ve emeklimize hayırlı olsun.