Döviz rezervi IMF kredisiyle birlikte 21 milyar dolara çıktı

Güncelleme Tarihi:

Döviz rezervi IMF kredisiyle birlikte 21 milyar dolara çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2001 00:00

Merkez Bankası’nın döviz rezervi, IMF`nin sağladığı ek kredinin ilk bölümünün hesaplara girmesiyle birlikte yeniden 21 milyar dolara yükseldi

Merkez Bankası’nın döviz rezervi, IMF`nin sağladığı ek kredinin ilk bölümünün hesaplara girmesiyle birlikte yeniden 21 milyar dolara yükseldi.

Anka`nın merkez bankası verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, döviz rezervi geçen hafta 3 milyar 191 milyon dolarlık artış gösterdi. Bu artışla, 11 Mayıs’ta 17 milyar 810 milyon dolara kadar gerileyen döviz rezervi, 18 mayıs itibariyle 21 milyar 1 milyon dolara çıktı. Yaşanan artısın büyük bolumu IMF’den sağlanan krediden kaynaklandı.

Ayrıca, bu artışta dövizin daha fazla düşmesini engellemek için Merkez Bankası’nın gecen hafta içinde yaptığı döviz alımları da etkili oldu. Döviz pozisyon açığında sağlanan 200 milyon dolarlıkazalma, gecen hafta Merkez Bankası’nın bu ölçüde bir net dövizalımı yaptığını gösteriyor. Yaşanan kriz öncesinde 16 Şubat’ta 27.9 milyar dolar düzeyinde bulunan döviz rezervi, yaklaşık 10 milyar dolarlık gerileme göstermişti. Rezerv, ilk kez 20 Nisan’da 18 milyar doların altını görmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!