Dört yıl sonra Paris heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Dört yıl sonra Paris heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2024 07:00

2020’de etkili olan Covid-19 pandemisinden beri sönük geçen ve az sayıda katılımcıya sahne olan Avrupa’daki otomobil şovları, bugün kapılarını basına açacak Paris Otomobil Fuarı (Paris Mondial de l’Auto) ile yeniden bir çıkış yakalamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Katılımcı firma sayısının 2022 yılına göre yüzde 50 artarak 170’e yaklaştığı 90’ıncı Paris Otomobil Fuarı’nda birçok yeni modelin ilk kez sergilenmesi bekleniyor. Fuar, Batılı markaların hızla yavaşlayan elektrikli araç pazarında yer edinmek için nasıl mücadele ettiklerini ve Çinli rakiplerinin giderek artan zorlu rekabetine nasıl karşı koyduklarını görmek açısından da önem taşıyacak.

BEKLENTİLER YÜKSEK

20 Ekim’e kadar kapılar açık olacak fuarı Hürriyet de yerinden takip ederek güncel gelişmeleri aktaracak. Fuarda, Fransız Renault kendi evinde iddialı modellerini sergileyecek. Marka, önceki fuarda 4Ever konsepti formunda gösterilen yeni Renault 4’ü tanıtacak. Ayrıca, hidrojen yakıt hücreli otomobil konsepti Embleme ile bir başka retro konsept otomobili yeni Twingo’yu da ilk kez burada gösterecek. Öte yandan, Dacia Bigster ve Alpine A290 da yine grubun önemli modelleri arasında yer alacak. Stellantis grubu ise Fransız markaları Peugeot ve Citroen’in yanı sıra İtalyan markası Alfa Romeo ile fuarda yer alacak.

Haberin Devamı

ALMANLAR BU KEZ GELDİ

BMW, Audi ve Volkswagen fuara katılan diğer Avrupalı markalar arasında yer alırken, Mercedes-Benz fuara katılmayacak. Güney Kore ise KIA tarafından temsil edilecek ve Hyundai fuarda yer almayacak. Ford, VW ile ortak üretim ürünü olan yeni Crossover’ı Capri’yi öne çıkarırken, General Motors’un Cadillac markası Lyriq ile bir elektrikli araç markası olarak Avrupa’daki yeniden lansman yapacak. Çinli otomobil üreticileri, AB’nin Çin’den ithal elektrikli araçlara uyguladığı ek gümrük vergilerine rağmen Avrupa’daki satış ataklarını hızlandırmaya devam edecek. BYD’den Stellantis’in yeni ortağı Leapmotor’a kadar birçok Çinli marka Paris’teki şovda olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!