Doğalgaz indirimi için talimat verildi

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz indirimi için talimat verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 10:12

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye'ye yapılacak indirim için Gazprom'a belirli rakamlar üzerinde çalışma yapma talimatı verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Gazetecilerin yapılacak indirim oranıyla ilgili sorularını yanıtlayan Novak, "Gazprom'a belirli rakamlar üzerinde BOTAŞ ile çalışma yapması için talimat verildi. Bu nedenle, şu anda bir rakamdan bahsedemiyorum. Anlaşma sağlandığında, indirim oranı açıklanır" dedi.

'TÜRK AKIMI'NIN 3. VE 4. KOLLARI İÇİN GÖRÜŞME YOK'

Öte yandan Novak, Türk Akımı projesinde 3. ve 4. kolların inşası konusunda herhangi bir görüşme yapılmadığını söyledi.

'DENİZ KISMI RUS ŞİRKETİNE, KARA KISMI TÜRK ŞİRKETİNE AİT'

Novak, projenin birinci kolunun denizde kalan kısmını Rus şirketin inşa edeceğini, karadan geçen kısmı ise Türk şirketinin, muhtemelen BOTAŞ'ın inşa edeceğini bildirdi.

Novak, ikinci kolun inşası için ise ortak girişim kurulabileceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!