Dev market zincirinde grev kararı

Güncelleme Tarihi:

Dev market zincirinde grev kararı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 11:37

Sosyal-İş Sendikası ile Metro Grossmarket arasındaki TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca Türkiye genelindeki 37 Metro Gross Marketi'ne grev kararı asıldı.

Haberin Devamı

DİSK'e bağlı Sosyal İş ile Metro Grossmarket arasında süren 6. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. Sendika ile işveren arasındaki görüşmelerde 41 maddede anlaşmaya varılsa da taraflar parasal hakları düzenleyen maddelerde anlaşmaya varamadı. Metro işvereninin “yılda 4 ikramiye” hakkını, 2015 yılı ücretine giydirmeyi teklif etmesi sendika tarafından kabul görmedi.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

İHA' nın haberine göre; görüşmelerde, arabulucu aşamasından da anlaşma çıkmaması üzerine sendika grev kararı aldı. Alınan grev kararı doğrultusunda aralarında Bursadaki Osmangazi ve Nilüfer şubelerinin de bulunduğu 37 metro mağaza ve deposuna grev yazısı asıldı.

Grev kararının ise daha sonra açıklanacak bir tarihte uygulamaya konulacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili sendikanın yaptığı açıklamada, haklarda geriye yönelik taleplerin kabul edilemeyeceği belirtilerek "Toplu iş sözleşmesinin temel amacı işçilerin hak ve ücretlerini korumak ve iyileştirmektir. Ancak Metro işvereninin ısrar ettiği teklif, iyileştirmeden ziyade mevcut hakların ciddi biçimde gerilemesine yol açacak niteliktedir. Dolayısıyla bu teklif uzlaşma zemininin daralmasına yol açmıştır. Üyelerimizin 11 yıllık kazanılmış hakkının geriye götürülmesi ise kabul edilebilir değildir" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!