Daha sert faiz indirimi gelir mi?

Güncelleme Tarihi:

Daha sert faiz indirimi gelir mi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 15:08

Avrupa Merkez Bankası'nın tutanaklarına göre Yönetim Kurulu Üyeleri, Mart ayında daha sert faiz indirimini tartıştılar.

Haberin Devamı

Avrupa Merkez Bankası (AMB) para politikası toplantısının tutanakları yayımlandı. Tutanaklara göre Yönetim Kurulu Üyeleri, Mart ayında daha sert faiz indirimini tartıştılar..AMB'nin 25 üyeli Yönetim Konseyi ayrıca negatif faizlerin olumsuz etkileri olduğuna dair 'çok az' kanıt olduğu kanısına vardı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Tutanaklara göre üyeler küresel ekonomik görünümün kötüleştiğine dikkat çekti. Yine tutanaklara göre güçlü politika tepkisine ihtiyaç duyulduğu belirtilirken paketin içeriğine dair farklı görüşler olduğu görüldü. 

Mevduat faizlerinde daha fazla indirimin bankaların karlılığı üzerinde baskı oluşturacağına dair endişeler de tutanaklarda yer aldı. 

Tutanaklar bazı AMB üyelerinin Mart ayında daha fazla faiz indirimi için istekli olduğunu ve gelecekte daha fazla faiz indiriminin masada olduğunu gösterdi. 

Haberin Devamı

Avrupa Merkez Bankası Mart ayı toplantısında mevduat faizi, politika faizi ve marjinal borç verme faizini indirme kararı almıştı. Banka ayrıca, varlık alım miktarını nisan ayından itibaren 60 milyar eurodan 80 milyar euroya yükseltmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!