Çin'den ABD'ye 'yaptırım' tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Çinden ABDye yaptırım tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2021 10:13

Çin hükümeti, ABD’nin daha fazla Çinli şirketin Amerikan finans piyasalarına erişimini sınırlandırmaya yönelik kararını eleştirdi.

Haberin Devamı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin, "Çinli şirketlerin yasal haklarını ve çıkarlarını korumak için tüm önlemleri alacaklarını" ve "ABD’nin Çin’in içişlerine müdahale etme girişimlerini engelleyeceklerini" belirtti.

ABD’yi ticari ve ekonomik konuları siyasallaştırmakla suçlayan Vang, yaptırımların ABD’deki ve diğer ülkelerdeki birçok yatırımcıya zarar verdiğini ifade etti.

##$HABER_1470677$##

ABD’nin yaptırımları genişletme kararının ardından Dow Jones ve FTSE Russel, 20 civarında Çinli şirketi endekslerinden çıkaracağını açıklamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, 3 Temmuz’da imzaladığı kararname ile bazı Çinli firmaları yaptırım listesine eklemişti. Böylece Amerikalıların yatırım yapmasının yasaklandığı Çinli şirketlerin sayısı 59’a yükselmişti.

BAKMADAN GEÇME!