Çin fırsatı kapıda

05.05.2020 - 09:14 | Son Güncelleme :
Çin fırsatı kapıda | Ekonomi Haberleri

Kuşak ve Yol Projesi’yle birlikte salgından sonra Türkiye ve Çin arasında yatırım akışının başlayacağını söyleyen Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı Korhan Kurdoğlu, “Çin ile Türkiye arasında kazan-kazan anlayışına göre daha dinamik bir ekonomik ilişki olacağına inanıyorum. Türk şirketleri kendi sektörlerinde Çin’e yakından bakarak işbirliği için iyi dersler çıkararak güzel fırsatlar yakalayabilir” dedi.

Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan'ın haberine göre; Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı Korhan Kurdoğlu, DEİK’in salgının başladığı Çin’in koronavirüs tecrübesi ve iş dünyası açısından son durumun değerlendirildiği raporda salgının Türk-Çin ekonomik ilişkilerine etkisini ele aldı. Kurdoğlu, iş dünyası ve STK’ların bu süreçte ne kadar fazla işbirliği yaparsa bu dönemin o kadar rahat atlatılacağına vurgu yaptı. Kurdoğlu, “Türk şirketleri kendi sektörlerinde Çin’e yakından bakarak işbirliği için iyi dersler çıkararak güzel fırsatlar yakalayabilir” dedi. Koronavirüs sürecinin ardından iş dünyasının pozitif anlamda değişeceğini kaydeden Kurdoğlu, şu tespitleri yaptı:

Haberin Devamı

YENİ İŞ ALANLARI DOĞACAK

“İş yapma şekillerimiz değişecek. Krizle beraber işlerimizi daha etkin bir şekilde, daha az masrafla yönetme, işbirliği ve takım çalışmasına ağırlık verme yönünde gelişmeler oldu. Bunu bir fırsat olarak değerlendirmek lazım. Çin’in Kuşak ve Yol Projesi’yle birlikte önümüzdeki dönemde gerek Çin’den ülkemize, gerekse Türkiye’den Çin’e önemli bir yatırım akışının başlayacağına inanıyorum. Türkiye’nin Kuşak ve Yol Projesi kapsamında yaptığı en önemli yatırımlardan biri olan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesinin ne kadar önemli olduğunu bu süreç bir kez daha ortaya koydu. İşbirlikleri, ortaklıklar ve yeni iş fırsatları açısından önümüzdeki dönemi iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Çin ile Türkiye arasında kazan-kazan anlayışına göre daha dinamik bir ekonomik ilişki olacağına inanıyorum. Ticari potansiyelimizi arttırmak için bu ilişkiyi doğru yönetmemiz gerekiyor. Bu çerçevede Çin’de düzenlenen fuarlara katılım çok önemli. Türkiye’de yetkin, hızlı karar alabilen ve girişimci iş dünyası, Çin’in de kapsayıcı yaklaşımıyla yeni fırsatlara gidecektir, hem Türkiye’de hem Çin’de yeni yatırım alanları doğacaktır. Ayrıca Türkiye ve Çin’in ortaklıklarla üçüncü ülkelerde işbirliği yapabileceklerini düşünüyorum. Türkiye’nin ekonomik gücünün ve dünyadaki konumunun Çin’le beraber daha güçlenerek büyüyeceğine inanıyorum. Bu girişimlerin karşılıklı olarak yeni yatırımlara kapı açacağını düşünüyorum.”

Haberin Devamı

DİJİTAL PARA HIZLI KABUL GÖRECEK

Türkiye’nin bu sürecin ardından pozitif kararlarla daha iyi bir noktaya geleceğini belirten Kurdoğlu, “Ekonomik aksiyonlar neticesinde, Çin’in Batıdan örnek alıp kendi içerisinde özümseyerek daha üst seviyede bir potansiyelle oluşturduğu teknolojik altyapıya benzer bir şekilde Türk dijital sistemi ve platformunun geliştirilmesini ümit ediyorum. Bu konunun şirketlerimizin dünya çapında rekabetçi olabilmesi için çok önemli bir öncelik olduğunu düşünüyorum. Dijital ödeme sistemleri, dijital hisse senetleri ve dijital paraların Çin halkında olduğu gibi Türk halkı tarafından da çok hızlı kabul göreceğini düşünüyorum” dedi.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3287 Değişim: 0,24%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3578
Açılış: 32,2508
35,0706 Değişim: -0,15%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.308,84 Değişim: 1,37%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.313,85
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.