Güncelleme Tarihi:

Adıyaman’da Türkiye Yüzyılı Buluşmaları toplantısına katılan Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada enerji talebinin arttığına ve kullanılan enerjinin büyük bir kısmının dışarıdan geldiğine değindi. Bakan Bayraktar, “Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye’nin enerji vizyonu şudur; Türkiye’yi ne olursa olsun, hangi şart altında olursa olsun mutlak suretle enerjide bağımsız bir ülke, dışa bağımlılığı bitirip kendine yeten bir ülke haline getirmemiz lazım. Bizim hedefimiz, kızıl elmamız budur” dedi.
‘DÖVİZ CEBİMİZDE KALDI’
Bayraktar, Karadeniz’in derinliklerinde karaya 170 kilometre mesafeden deniz derinliğinin 2 bin 100 metre olduğu yerde sondaj yapıldığını hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kendi gemilerimizle; Fatih’le, Yavuz’la, Kanuni’yle, Abdülhamid Han’la sondaj yapıyoruz. Oradaki gazı buluyoruz ve şu anda Türkiye’deki 4 milyon evde kendi gazımızı kullanıyoruz. Eskiden o gazı ne yapıyorduk? Rusya’dan, Azerbaycan’dan, İran’dan, muhtelif ülkelerden ithal ediyorduk. Dolayısıyla şimdi artık o döviz cebimizde kaldı. Üretim arttıkça ve yeni keşifler yaptıkça enerji faturası düşecek. Türkiye’yi çok farklı bir noktaya getirmiş olacağız. Dolayısıyla Türkiye’de artık cari açık, yüksek enflasyon bir sorun olmaktan çıkacak.”
‘AKKUYU SENEYE DEVREDE’
Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşasının sürdüğüne işaret eden Bayraktar, “Önümüzdeki yıl bunu devreye alarak Türkiye’yi de nükleer santrale sahip ülkeler arasına sokacağız” İfadesini kullandı.
Bakan Bayraktar konuşmasında Adıyaman’ın bir enerji kenti olduğunun altını çizdi ve şehirde günlük 8-9 bin varillik petrol üretimi yapıldığına dikkat çekti.