Bürokrat, AKP’yi ikiye böldü

Güncelleme Tarihi:

Bürokrat, AKP’yi ikiye böldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2003 11:01

Görevden alınmak istenen Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Muhittin Bal, AKP`yi ikiye bölerken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ`ı da Başbakan Tayyip Erdoğan ile karşı karşıya getirdi.

Karadenizlilerin başı çektiği 30-40 milletvekili, 3 Kasım seçimlerinde Trabzon`dan milletvekili adayı olan Bal`ın görevden alınmaması için imza topladı. Toplanan bu imzalar, Bal`ın görevden alınmaması isteğiyle birlikte Erdoğan`a iletilirken, Doğu ve Güneydoğuluların başını çektiği çok sayıda milletvekili de ‘‘Telefonlarımıza bile çıkmıyor’’ diye Bal`ı Erdoğan`a şikayet etti. Erdoğan da, Akdağ`ın gönderdiği Bal`ın görevden alınmasına ilişkin kararnameyi 1.5 aydır imzalamadı.

AKP kulislerinde, 58. Abdullah Gül hükümeti döneminde yine Akdağ tarafından bu görev getirilen Bal`ın, Erdoğan tarafından Başbakanlık`ta Müsteşar Yardımcılığı ya da Genel Müdürlük görevlerinden birine getirilebileceği söyleniyor.

Akdağ tarafından görevden alınmak istenen Bal`ın yılık izninin bitmesinin ardından 24 Ekim`e kadar rapor aldığı ve şu anda raporlu olduğu da kaydedildi. Akdağ, daha önce yine bir atama nedeniyle Erdoğan ile karşı karşıya gelmişti. Akdağ, seçim bölgesi Erzurum`dan arkadaşı Necdet Ünüvar`ı bakanlık müsteşarlığına getirmek istemiş, Erdoğan ise uzun süre bu atamaya karşı çıkmıştı. Akdağ, uzun bir direnişin ardından Ünüvar`ı müsteşarlığına getirebilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!