Güncelleme Tarihi:

Yumaklı, “Bu yatırımla yıllık 50 milyon metreküp suyu göl havzamıza kazandırmayı hedefliyoruz” dedi. Burdur’un tarım ve hayvancılıkta önemli bir üretim yeri olduğunu söyleyen Yumaklı, “Bu yıl içerisinde Burdur merkezde Aşağımüslümler Düğer Sulaması ile Yeşilova’da Gökçeyaka 1. ve 2. kısım YAS sulama şebekesi tamamlandı. Hizmete alınan bütün bu tesislerle yaklaşık 400 bin dekar arazi sulamaya açıldı. Bunun zirai gelir anlamındaki karşılığı yıllık 3.1 milyar lira” dedi.
Şeker pancarı üretiminde de Burdur’un ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Yumaklı, en fazla yatırım yapılan şeker fabrikalarından birinin Burdur Şeker Fabrikası olduğunu söyledi.
BAŞVURULAR 30 ARALIK’TA
Bakanlığın destek çalışmaları hakkında bilgi veren Yumaklı, şu ifadeleri kullandı: “TKDK – IPARD çağrıları kapsamında, et, süt, meyve sebze, su ürünleri, yumurta işlemeye, süt toplama merkezlerine, peynir altı suyunun işlenmesine, soğuk hava depoları gibi birçok başlıkta yatırımlara destek vereceğiz. Başvuruları 30 Aralık’tan itibaren almaya başlayacağız. Burdur’daki bütün işletmelere de bu çağrıya başvurmalarını istiyorum.”