Borajet seferlerine ara verdi

24.04.2017 - 14:08 | Son Güncelleme :
Borajet seferlerine ara verdi | Ekonomi Haberleri

Bir süre önce el değiştiren Borajet bugünden itibaren seferlerine ara veriyor. BoraJet aralık ayında SBK Holding tarafından satın alınmıştı. Satışı yapılan 30 bin kadar bilet, THY'den alınan yeni biletler ile değiştirilecek.

Şirkette çalışan personelin bir bölümü ile yollar ayrılırken, çeşitli şirketlere hizmet veren Bora Teknik A.Ş'nin ise faaliyetlerini sürdüreceği öğrenildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada Borajet'in yolcularını THY ve Anadolujet'in taşıyacağını duyurdu.

Borajet'ten yapılan açıklama şöyle:

Seferlere ara verildi devredilmesinin ardından dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak İstanbul 3. Havalimanı'na çok daha güçlü olarak hizmet verme hazırlığını sürdürmektedir.  Borajet Havayolları yeniden yapılanma çalışmaları neticesinde filosunda aktif olarak bulunan 10 adet uçağın 6'sının teknik arıza ve parça eksikliğinden dolayı uzun süredir yerde kalması sebebiyle oluşan teknik sorunların giderilerek uçulabilir duruma gelmesi uzun süre alacağından dolayı, müşteri mağduriyeti ve ticari itibar göz önüne alınarak filonun yenilenip yeni uçuş rotalarının ve planlamaların yapılması için uçuşlarına geçici bir süre ara vermiştir" denildi.

Haberin Devamı

BORAJET İÇİN SHGM’DEN DE DUYURU

BÖLGESEL bir havayolu şirketi olan Borajetin müşteri mağduriyetini önlemek amacıyla bugünden itibaren uçuşlarına ara verdiğini açıklaması üzerine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) konuyla ilgili olarak bir duyuru yayınladı.

Duyuruda şöyle denildi: Borajet Havayolları uçuşlarını geçici süreyle durdurmuş olup biletli yolcular THY ve Anadolujet tarafından taşınacaktır. Borajet Havayolları filosunda bulunan uçakların teknik sorunlarının giderilmesi ve filonun yenilenmesi amacıyla uçuşlarına geçici bir süre ara vermiştir.

Borajet Havayollarından 1 Haziran 2017 tarihine kadar uçuşlar için bilet almış olan yolcular, THY ve Anadolujet ile yapılan anlaşma kapsamında seyahatlerini gerçekleştirebileceklerdir. Bu kapsamda Borajet yolcularının THY bürolarına başvurması veya çağrı merkezini aramaları gerekmektedir.ÿ

Haberin Devamı

1 Haziran sonrası biletli yolcuların durumu ile ilgili tekrar duyuru yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

30 BİN BİLET NE OLACAK?

Gelişme sonrası müşteriler şirketinden internet sitesinde yer alan telefondan çağrı merkezi görevlilerine ulaşamadıklarını belirtiyor.  Firmadan yapılan açıklamaya göre ise satışı yapılan 30 bin kadar biletle ilgili mağduriyet oluşmaması için THY ile görüşüldüğü vurgulandı. Açıklamada müşterilerin bu biletleri THY uçuşlarında kullanılabileceği kaydedildi.

BoraJet uçuşlarının üçüncü havalimanının açılışına kadar yapılmayacağı tahmin ediliyor.

YÜKLÜ BORCU VAR

Ocak ayında devri yapılan Borajet'in yüklü miktarda borcunun bulunduğu iddia ediliyor.

ESKİ SAHİBİNE DAVA AÇTILAR

Bu arada SBK Holding'in şirketin eski sabihi Yalçın Ayaslı'ya dava açtığı, icra takibi başlattığı öğrenildi.

PERSONELİN YARISI İŞTEN ÇIKARILIYOR

Şirketin 500-550 civarında personelinin bulunduğu, çalışanların yarıya yakınının, tazminatları ödenerek, işten çıkarılacağı belirtiliyor. Söz konusu personelin önemli bir bölümü pilot ve hosteslerden oluşuyor.

"FENERBAHÇE İLE DEVAM" KARARI

BoraJet geçen Ekim ayında Fenerbahçe Spor Kulübü ile de bir sponsorluk anlaşması yapmıştı. Şirketten bir yetkili konu ile ilgili "Fenerbahçe'ye de bu süreçte sıkıntı yaratmadan sponsorluğu sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Bora Teknik AŞ şirketinin ise faaliyetini sürdüreceği öğrenildi. Şirketten konu ile ilgili yapılan açıklamada Bora Teknik A.Ş hizmetlerine kesintisiz olarak devam edecek. Bulunduğu bölgede Emraer ve ATR uçaklarına bakım hizmeti veren şirket yapılacak yatırımlarla servis kapasitesi ve etkinliğini önümüzdeki dönem yeni havaalanı ile geliştirerek devam edecek" denildi.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.717 Değişim: 0,00% Hacim : 96.998 Mio.TL Son veri saati : 18:10
Düşük 0 26.04.2024 Yüksek 0
Açılış: 0
32,5659 Değişim: 0,24%
Düşük 32,4536 26.04.2024 Yüksek 32,5833
Açılış: 32,4865
34,9972 Değişim: 0,07%
Düşük 34,8267 26.04.2024 Yüksek 35,0062
Açılış: 34,9718
2.447,87 Değişim: 0,48%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.451,74
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.