Bankacılık, finans ve kamu maliyesiyle ilgili tedbirler konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Bankacılık, finans ve kamu maliyesiyle ilgili tedbirler konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 13:28

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Toplantısı sona erdi.

Haberin Devamı

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, yaklaşık 5 saat süren EKK toplantısında, küresel ekonomi ve Türk ekonomisindeki gelişmelerin kapsamlı olarak değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve iş gücü piyasasına yönelik olarak alınması gereken tedbirler kararlaştırılmış olup, teknik çalışmaların tamamlanmasını müteakip hafta içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Avrupa Birliği ile görüşmeleri devam eden Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesiyle ilgili devam eden olumlu süreç hakkında ilgili bakanlar tarafından EKK bilgilendirilmiş ve aynı doğrultuda çalışmaların hızlandırılmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Toplantıda, 5 Aralık Pazartesi günü TBMM Genel Kurulunda görüşmelerine başlanacak olan 2017 bütçesiyle ilgili hazırlıkların da gözden geçirildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Veysi Kaynak, AB Bakanı Ömer Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben ve SPK Başkanı Vahdettin Ertaş da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!